Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği, Devrek Halk Eğitim Merkezi ve Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında özürlülere yönelik düzenlenen Baston Yapımı ve Ahşap Boyama Kursunun açılış töreni yapıldı ve kursiyerlerin protokol üyeleri ile tanışmaları sağlandı.
Devrek Halk Eğitim Baston Yapım Merkezi'nde (Eski Jandarma Karakolu) gerçekleştirilen açılış törenine;  Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Devrek Belediye Başkan Vekili Siyami Özkoz, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Uzar, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gün Albayrak, kurs usta öğreticisi Umut Sarı ile dernek yöneticileri ve kurum çalışanları katıldı.
10 engelli vatandaşın katıldığı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek olan baston yapımı ve ahşap boyama kursu toplam 96 iş günü sürecek.

DEMİRSU: ÜRETKEN
BİREYLER OLMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR
Açılış töreninde konuşan Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, Özürlülerin üretken bireyler olabilmesi amacıyla iş gücü piyasasına girerek ekonomik özgürlüklerini sağlayabilmelerine için İş-Kur olarak var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu kursumuzun Devrek'e hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.
MALKOÇ: DEVREK'İN EN UZAK
KÖYÜNDEN ENGELLİLERİ GETİRDİK
Dernek Başkanı Songül Malkoç ise, şöyle konuştu:
Engellilere yönelik olarak açtığımız bu üçüncü kursumuz. Bu kursumuza 10 kursiyerimiz katılıyor. Toplam 96 iş günü devam edecek kursa katılan kursiyerlerimizde İş-Kur'dan düzenli olarak yolluk haklarını alacaklar. Bu kursları açmamıza İş-Kur çok büyük katkı veriyor. Çalışma ve İş-Kur Müdürümüz Gönül Hanım'a çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Kaymakamlığımız, belediye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde bizden hiçbir şeyi esirgemiyor. Bu açtığımız son kurs, biraz özel bir kurs oldu. Devrek'in en uzak köyleri olan Pelitli ve Aksu Köylerinde ikamet eden engelli vatandaşlarımız bu kursumuzda baston yapmayı öğrenecekler. Bu kursiyerlerimizi tespit edip kursa gelmelerinde Eğerci Belediye Başkanımız Recep Civelek'in bize çok büyük katkısı oldu.
Buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Açılışımıza Devrek Kaymakamımız Cem Afşin Akbay, dedesinin vefatı dolayısıyla memleketine gittiğinden dolayı katılamadılar, kendisine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
Belediye Başkanımız Mustafa Semerci de, il dışında olduğundan yerine vekili Siyami Özkoz katıldı. Özkoz da bize çalışmalarımızda sürekli destek veriyor, kendilerine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

UZAR: YAKACAK SORUNUNU
KAYMAKAMIMIZ ÇÖZDÜ
Kursun üçlü bir protokol ile başladığını ifade eden ve kurs hakkında bazı bilgiler veren Devrek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Uzar ise; kurs süresinin kış dönemine denk gelmesinden dolayı yaşanacak ısınma sorununu da Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay'ın kendilerine vereceği kömür ile çözecek olduklarının müjdesini kursiyerlere vererek, Kaymakam Akbay'a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kursa devam eden 10 engelli kursiyer ile yakından ilgilenen protokol üyeleri kendileri ile fotoğraflar çekilip ardından da aynı sofra etrafında birlikte küçük ikramlarla süslenmiş sofrada birlikte kahvaltı yapıp bol bol sohbet ettiler.