Alaplı Anadolu Engelliler Derneği 1. olağan Genel Kurulu nu gerçekleştirdi. Alaplı çay bahçesinde gerçekleştirilen Genel Kurula Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı İsrafil Bayrakçı, Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nezvat Çimenoğlu siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, dernek yönetimi ve üyeler katıldı.
Genel Kurulda konuşma yapan Alaplı Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, "Ülkemizde 8,5 milyon engelli var. Alaplı'mızda ise 500 engelli insanımızın yaşıyor. Biz Anadolu Engelliler Derneği olarak amacımız Alaplı'da yaşayan engelli insanlarımıza ulaşıp yaşadığı sorunlarının çözümü hususunda yardımcı olmak. Tüm Alaplılı hemşerilerimizin ailelerinde, çevrelerinde bulunan engellileri bu derneğe yönlendirmelerini bekliyoruz.   Alaplı'da yaşayan engelliler olarak sorunlarını birlikte el ele vererek daha hızlı ve kalıcı olarak çözebiliriz" dedi. Anadolu Engelliler Derneği Genel Başkanı İsrafil Bayrakçı da yaptığı konuşmada engellilerin yaşadığı sorunların ancak güç birliği yapılarak çözülebileceğini, Alaplı'da henüz yeni kurulan bu derneğe öncelikle engellilerin sahip çıkması gerektiğini dahası böyle bir derneğe tüm Alaplı halkının yardımcı olması gerektiğini kaydetti.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da göreve gelir gelmez engelliler derneğinden sorunlarıyla ilgili bilgi istediklerini ve ilçe başkanının kendilerine 6 maddelik bir dosya sunduğunu bu maddeleri mayıs ayından başlamak üzere bölüm bölüm belediye meclisinde gündeme getireceklerini ve uygulanması için her türlü çabayı göstereceklerini ve Alaplı'da yaşayan engellilere belediye olarak ellerinden gelen her türlü desteğin verileceğini söyledi. Konuşmaların ardından 52 Üyenin oy kullandığı seçimlerde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
1- İsmail Korkut
2- Ramazan Ulupınar
3- Serra Korkut
4- Yaşar Demircan
5- Nagihan Tosunoğlu
6- Recep Öztürk
7- Mehmet Topal