Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Tayfun Serdar, engellilerin sorunlarını duyurabilmek için motosikletiyle çıktığı Türkiye turu kapsamında 7 ili dolaşarak Zonguldak'a geldi. 

 Engellilerin yerel düzeydeki sorunlarını tespit edebilmek, yerel yönetimlerin engellilere yönelik hizmetlerini gözlemleyebilmek ve farkındalık oluşturabilmek amacıyla 6 Haziran'da Türkiye turuna çıkan Serdar, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Karabük ve Bartın'ın ardından Zonguldak'a ulaştı.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin tarafından karşılanan Serdar, gazetecilere yaptığı açıklamada, hazırladıkları "Engelimin Çizgide Son Buluşu" projesi kapsamında Türkiye turuna çıktığını söyledi.



Turun Trabzon'dan başladığını anlatan Serdar, "Şu ana kadar yaklaşık bin 50 kilometre yaptım. Buradan Sakarya'ya gideceğim. Bir ay içerisinde Türkiye genelinde 10 bin kilometre yol yaparak 61 ili gezmeyi hedefliyorum. Proje kapsamında engellilerin yerel kaynaklı sorunlarını, yerel yönetimlerin engellilere yönelik hizmetlerini ve engelli turizminde hangi noktada olduklarını gözlemlemeye çalışacağım." diye konuştu.

Serdar, gelecek yıl benzer çalışma kapsamında dünya turuna çıkmayı amaçladığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"40 ülkeye gitmeyi planlıyorum. Buralarda engelli turizmiyle alakalı Türkiye'nin fahri turizm elçiliğini yapmak istiyoruz. Eşit fırsatlar verildiği ve uygun ortamlar hazırlandığı zaman bir engellinin zor bir spor olan motor sporunu da yapabileceğini kanıtlamayı amaçlıyorum. Proje sonunda hazırlayacağımız rapor doğrultusunda yapılacak çalıştaylarda bilgiler vermeye çalışacağız. Yurt dışında da sunumlarını bizzat ben yapmayı tasarlıyorum."