Kdz. Ereğli’de belediyenin açtığı ihaleyi kazanarak toplu taşımacılık yapan otobüslerin, 4 Mart 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasa ile engelliler ve  65 yaşını geçen emeklilerin ücretsiz taşınması konusundaki olumsuz tavırlarıyla ilgili olarak tepkisini dile getiren gazeteci Ali Suat Eser yasayı uygulamayanların suç işlediğini öne sürdü.

 

Eser, ilçe kaymakamının otobüsçülerle yaptığı toplantıyla ilgili olarak gazetemizde yayımlanan “Herkes Yasaya Uyacak” başlıklı haber ile ilgili yorumunda şöyle dedi:

 

“Torba yasalar, torbaya konulup çeyiz sandıklarında saklanmak için çıkarılıyor sanırım. 
Yasa ve Yönetmelik hala uygulanmıyor. Pes doğrusu:
12 Şubat 2013: Başbakan'ın konuyla ilgili müjde haberi ajanslardan geçildi.
12.Temmuz 2013: Mecliste kabul edildi.
2 Ağustos 2013: Cumhurbaşkanlığınca onaylanıp, Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdi. Ancak, uygulaması için Bakanlığın Yönetmelik hazırlaması istendi.
Ocak 2014: Yönetmelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanarak Ocak ayı başında Başbakanlığa sunuldu.
4 Mart 2014: Yönetmelik yerel seçime 26 gün kala 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
1 Nisan 2014: Kdz.Ereğli Kaymakamı Çilek Halk Otobüsleri yönetimi ile toplantı yaparak"Yasa yürürlüğe girdiği andan itibaren resmi gazetede yayınlanır, herkes uymak mecburiyetindedir" dedi.
Dün akşam hala Çilek Halk Otobüsleri şoförleri "Bize böyle bilgi gelmedi" diye yasadan bilgisiz görünüyordu.
PEKİ YASANIN UYGULANMASI İÇİN NE GEREKİYOR. Siyasiler bu yasanın getirisini seçimlerde almış olmalı, ancak yasadan yararlanacak kesim kandırılmış mı olunuyor?
Halk otobüsleri ve diğer uygulayıcılara bunun yükünü telafi edici kolaylıklar getirilmiştir umarım. Aksi halde bu yükle çok zor durumda kalacakları ortadadır. Kaldı ki, otobüsçüler de haklı. Ancak yasa uygulanmaya başlanmalı, bu arada “Yürütmeyi Durdurma” konusunda dava açılabilir.
Bugünkü durumda yasa uygulanmayarak suç işlenmektedir, yasayı uygulatıcılar da görevlerini yapmayarak kusurlu durumuna düşmektedirler.”