Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi olağan üstü genel kongresi yapıldığı bildirildi.

Alaplı Belediyesi Çay Bahçesinde gerçekleşen kongrede konuşan Anadolu Engeliler Birliği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Alaplı’da yaklaşık bin civarında engelli vatandaşın yaşadığını açıkladı. Hiç kimsenin kendi isteği ile engelli doğmamış ya da sonradan engelli olmamıştır diyen, Korkut şöyle dedi;
“Çeşitli sebeplerle insanlarımız engelli olabilmekte ve hayatının geri kalan kısmını engeli olarak sürdürmek zorunda kalabilmektedirler. Önemli olan engelli olmak değil engelli bir kimsenin engelini ya da bu engelini neden olan şeylerin bir kenara itip kendisini toplumla kucaklaştırmak ve barıştırmak ve hayata küsmemesini engeline rağmen öncelikle ailesine, çevresine ve hatta yaşadığı topluma nasıl faydalı olabileceğini düşünmesi ve geliştirmesi gerekir” dedi.
Tek listenin kabul edildiği kongrede,  İsmail Korkut, Ramazan Ulupınar, Recep Öztürk, Nilay Yıldız Pertev, Yusuf Seyfeli, Rukiye Er, Aslı Okur yönetim kuruluna seçildi. Kongreye İlçe Müftüsü İbrahim Baş, Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, DP İlçe Başkanı Mehmet Yaman, Anadolu Engeliler Derneği Başkanı İsrafi Bayrakçı katıldı.