Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'ı ziyaret etti. Ziyarette engellilerin yaşadıkları sıkıntılarını MHP İl Başkanı Hamdi Ayan'a anlatan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin birlikte oturup zaman geçirecekleri bir yeri olmadığını söyledi. Kendilerine yapılan hizmetlerin hayır işi olduğunu vurgulayan Şirin, sözlerine şöyle devam etti:  Yeni görevine seçilen İl Başkanımıza hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedik. Aynı zamanda, sorunlarımız ve çözümler noktasında kendisiyle istişare yapacağız. İnanıyorum ki, kendi siyasi çizgisinde bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı çalışmalar yapacak ve bizlere de her koşulda destek vereceğine yürekten inanıyorum. İnşallah ileriki günlerde beraber yapacağımız istişareler sonucunda çalışmalarımızı yapacağız. Zonguldak'ta 12 yıldır Sakatlar Derneği'nin başkanlığını yapıyorum. Bu zamana kadar bazı şeyleri belki aştık, ama şu anda Zonguldak'ta en büyük sorun, engelli arkadaşlarımızın çarşıya indikleri zaman oturup birbirleri ile dertleşecekleri bir mekanı yok. Bunun yıllardır mücadelesini veriyoruz. Şu anda böyle bir girişimimiz var. Belediyeden bunu talep ettik, olumlu bir cevap aldık. İsteğimiz kabul olursa, şehir merkezinde güzel bir yer yapacağız. Engelli insanlar evde oturup kalmak istemiyor. Şu anki yerimiz küçük olduğu için bizi ziyarete gelen misafirlerin çoğu dışarıda kalıyor. Bize yapılan hizmet, her zaman hayır işidir. Toplumda bizim önceliğimiz var. Bizim Asma'da Mesleki İş Rehabilitasyon Merkezimiz vardı. Soma Grup geldiği için bize sağ olsun Sayın Valimiz, İnağzı'nda bir bina tahsis etti. Bu insanlar evde durmakla sosyal hayata katılma şansları yok. Biz, 'önümüz açılsın' istiyoruz.
AYAN: HER SAĞLAM
BİREYİN SAKAT OLMA İHTİMALİ VAR
MHP İl Başkanı Hamdi Ayan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayan, Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum, bizlere şeref verdiniz. Uzun yıllara dayanan bir ağabey-kardeşliğimiz var. Buraya çıkarken zorlandığınızı gördük, sizlerden özür diliyoruz. İlk göreve geldiğimizde bu binanın MHP'nin önümüzdeki dönem hedeflerini karşılamayacağını düşündük. Bu konu hakkındaki çalışmalarımızda devam ediyor. Temennilerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. MHP yeni il yönetimi olarak, 3 temel ilke ile yola çıktık. Bunlardan bir tanesi, gönül seferberliği, ikincisi toplumsal mutabakat, üçüncüsü ise siyasette ilke...
Seviyeli, dürüst siyasi anlayışla kendimize bir yol çizmek istiyoruz.
Sizin gibi derneklerden ve kuruluşların desteğine ihtiyacımız var. Sizler Zonguldak'ta en ağır yaşayan insanlarsınız. Her sağlam birinin sakat olma ihtimali var. Fakat Zonguldak'a baktığımız zaman bu kardeşlerimiz için bir alan göremiyoruz. Yapacağımız çalışmalar sonrasında önümüzdeki seçimlerde bunu bir avantaj olarak görüyoruz. Sizler bize, 'şunlar olsaydı, daha iyi olurdu' diye görüşleriniz olduğunu zaman MHP olarak Zonguldak Belediyesi'ni kazandığımız zaman size şahsım olarak söz veriyorum. Muhalefette kalırsak da bu iş yapılana kadar işin arkasında olacağımızdan emin olabilirsiniz diye konuştu.