Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, engelli araç sürücülerinin, park sorunu yaşadığı bildirildi.
Korkut, yaptığı açıklamada, Belediyenin engelliler için 13 adet park alanı belirlemesine rağmen hiçbir çalışma yapılmadığını öne sürdü.4 bölgeye engelli park tabelası konulduğunu ancak yetersiz kaldığını ifade eden Korkut, şunları söyledi;
“İlçemizde engellilerin araçlarını park edebilecekleri alanlar oluşturmak için daha önce Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğluyla bir görüşme yaparak 13 adet yeni park yeri belirlemiştik. 
Mevcut 4 yerde park alanlarımız vardı. Ancak bu alanlar zamanla yetersiz gelmeye başlamıştı. İlçenin en işlek caddelerinde 13 bölgede toplam 23 aracın park edebileceği yeni yerler belirlenmesine rağmen 6 aydır belediye tarafından hiçbir çalışma yapılmadı. 
Mevcut 4 yerde küçük engelli tabelaları olmasına rağmen sürücüler bu tabelalara uymayarak araçlarını park ediyorlar. 
Engelli sürücülerde mağdur durumda kalıyor. Bizim belediyeden isteğimiz 13 yeni yerin bir an önce tabela ve yere şablonlu engelli işareti çiziler belirlenmesidir. Belediyeden ve İlçe Emniyet Müdürlüğünden engelli otoparklar için yardım bekliyoruz.”