Kdz. Ereğli Belediye Basın Bürosu’nun haberi şu şekilde:

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı ve Kdz. Ereğli Belediyesi’nin ortaklaşa organize ettiği ve bu yıl 2.si gerçekleştirilen Engelliler Şenliği başladı.
10-16 Mayıs tarihleri arasında folklor gösterileri, spor müsabakaları, piknik, oyun şenlikleri, konferanslar ve semazen gösterileri ile kutlanacak olan Engelliler Şöleni, kortej yürüyüşü ve meşalenin ateşlenmesiyle start aldı.


Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan korteje, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, ilçede bulunan Engelli Dernek ile Rehabilitasyon Merkezi temsilcileri, engelli ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



MEŞALE ATEŞLENDİ, STANTLAR AÇILDI

Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşün ardından ilçede faaliyet gösteren özel rehabilitasyon merkezleri adına Atatürk Anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu ve Duy-An İşitme Engelliler Özel Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinin işaret dili eşliğinde İstiklal marşı okundu.

Protokol üyeleri ayrıca Anıt önünde Engelliler Şenliği’nin başlangıcını simgeleyen meşaleleri ateşledi, ardından sahil kesiminde Özel Rehabilitasyon Merkezi eğitim stantlarının açılışını gerçekleştirdi.


UYSAL: TÜRKİYE’DE EN RAHAT YAŞADIKLARI İLÇE YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz.Ereğli’yi Türkiye’de engellilerin en rahat yaşadığı ilçe yapmak için çalıştıklarını belirterek; “İnşallah bir gün Kdz.Ereğli’de Engelli Olimpiyatları olana kadar hedefler koyduk. Bir gün bu hedeflerin gerçekleşme ihtimali olacağını düşünüyorum. Yeter ki o hedefe inanın. Biz şunu biliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yüzde 12-14 arasında bir oranı var. Bunun annesi, babası, babaannesi, dedesi, amcasıyla, teyzesiyle düşündüğünüz zaman ülkemizin belki yüzde ellisi engelli veya engelli yakınıdır. Kdz.Ereğli’yi Türkiye’de Engellilerin en rahat yaşadığı ilçe yapmak için çalışıyoruz” dedi.


‘AYRIŞTIRMAYA DEĞİL, BİRLEŞTİRMEYE GELDİK’

Başkan Uysal, ‘Bizler ayrıştırmaya değil, birleştirmeye geldik’ diyerek şunları söyledi; “Bir anne buraya gelirken ‘Ne kadar mutluyum’ dedi. Benimle engelli çocuğunun arabasını itmekten dolayı değil, çocuğunun arabayla o caddede yürümesinden dolayı mutlu. İnşallah önümüzdeki yıllarda engelli vatandaşımız ailesiyle birlikte indiği zaman bütün şehirde kendi başına dolaşabilecek. Hedef bu olmalı. Gerek devlet kurumunda, gerekse özel sektörde, kafede, sinemada, her yerde aile sıcaklığının olduğu ortamda yaşamanın kolaylığını onlara da sağlamamız lazım. Bizler nasıl yaşıyorsak, engelli kardeşlerimiz de aynı şekilde aynı ortamda yaşamalı. Ayrı ortam ayrıştırmaktır. Bizler ayrıştırmaya değil birleştirmeye geldik. Bizim gittiğimiz sahilde, kafede bu kardeşlerimiz de olmalılar, olacaklar.”




MADENOĞLU: ENGELLER İLERİ ATILMAK İÇİN BİR NEDEN, VESİLE OLMALI

”Biz Engellileri yılın her gününde, her ayında anıyor ve her zaman yanlarında olmak istiyoruz. Gerek yerel yönetimler, gerek genel yönetimler engellilerimizin ve ailelerinin ne kadar iyi şartlarda yaşaması gerektiğini bilerek, ona göre birçok uygulamalar getirmektedir” diyen Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’da yaptığı konuşmada; “Engelli oluş kimsenin arzu ettiği bir durum değildir. Ama ister doğuştan, ister sonradan içinde bulunduğumuz engellilik gerçeğini kabul etmek ve bu engellilik durumunun hayatımızı zindana çevirmesini değil, bize lokomotif görevi yaparak ileri atılmamız için bir neden, bir vesile olduğunu düşünmeliyiz” dedi.

Programda, Rehabilitasyon Merkezleri adına Özel 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Nagihan Müftüoğlu da bir konuşma yaptı.

Engelliler Şenliği ilk gün programları Amfi Tiyatrodaki gösteriler ile sona erdi.