Devrek Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde, İŞKUR İl Müdürlüğünün desteği, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği ile işbirliğinde düzenlenen Bedensel Engelliler Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu" nun sergi açılışında protokol ve vatandaşlar bir araya gelirken, sergi sonunda kursiyerlere protokol tarafından kurs bitirme sertifikaları verildi
Devrek Baston Sarayında düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Bugün burada kurumumuz ile Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği arasında düzenlenen Ahşap Boyama ve Vernikleme (Baston yapım)  kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize kurs bitirme sertifikalarını vermek için toplanmış bulunmaktayız. Kursumuz 01-11-2012 tarihinde başlamış olup 96 iş günü devam etmiştir. İş Kurumu olarak amacımız engelli arkadaşlarımızın bu kurslarla birlikte özgüvenlerinin kazandırılması, kendi kendine yeterlik ve işlevsellik konusunda olabilecek en iyi düzeye çıkarılması ve bu düzeyin korunmasıdır.
Ardından onları meslek sahibi yapmak suretiyle istidamı sağlamak, toplum içerisinde yerlerini korumak da görevlerimiz arasındadır. Bizlere özveri ile engellilere yardım elini uzatan değerli Devrek Engelliler Derneği Başkanımız Songül Malkoç'a teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç ise, Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz sergimizde 6 ay süreyle eğitim alan ve bu süre içerisinde eğitimlerini tamlayan arkadaşlarımıza sertifikalarını vermek için toplanmış bulunmaktayız. Bundan evvel açtığımız kurslarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın açmış olduğu imtihanlarda başarı sağlayan 4 engelli kursiyerimiz devletin çeşitli kademelerinde iş başı yapmışlardır. Üç yıldan bu yana gerçekleştirdiğimiz kurslarda hem bizlerin hem de kursiyerlerimizin emekleri boşa gitmediği için bizler çok mutluyuz. Hele hele resmi dairlerde iş başı yapan kursiyerlerimiz bizleri daha da çok mutlu etmiştir. İnşallah bundan sonraki kurslarımızda da engelli vatandaşlarımıza yeni iş kapıları açılır.  Kurs boyunca bizlere desteklerini esirgemeyen tüm bölge belediye başkanlarımıza buradan teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
Düzenlenen sergi açılışına; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, Cumhuriyet Savcısı Burhan Tezcan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gün Albayrak'ın yanı sıra diğer daire amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Programın ardından altı ay süreyle eğitim alan kursiyerlere protokol tarafından kurs bitirme sertifikaları verildi.