Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, hafta sonu yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda sürenin yeterli olmadığını söyledi.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, hafta sonu Türkiye genelinde yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda 60 soruya 60 dakika verilmesi nedeniyle engellilerin zaman sorunu yaşadığını kaydetti. Bu sürenin normal insanlara göre biraz daha fazla olması gerektiğini belirten Şirin, Türkiye genelinde geçtiğimiz pazar günü Özürlü Memur Sınavı yapıldı. Bu sınava giren engelli arkadaşlarımızın, bu sınavda zaman yönünde çok büyük sıkıntı çektikleri yönünde bizlere şikayette bulundular. Engelli arkadaşlarımıza 60 soruya 60 dakika süre verilmiş. Çoğu engelli arkadaşımız bu sürenin kendilerine yetmediğini, soruların bir kısmını süreden dolayı çözemediklerini söylediler. Bize göre de engellilere verilen sürenin normal kişilere verilen süreden biraz daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz. Tabi bu sınavda görme engellilere 80 dakika verilmiş, fiziksel engellilere de biraz fazla süre verilmiş. Ama normal engellilere verilen sürenin de 60 soruya 60 dakika eğil de, 60 soruya 80 dakika verilebilirdi
Engellilerin sınava gidip gelmelerinde bir sıkıntı olmadığını belirten Şirin, Bu konuda bir kolaylık sağlansaydı çok daha iyi olacaktı. Dernek olarak gitmekte zorluk çeken arkadaşlarımızı kendi arabamızla sınava getirdik. Bu yönde büyük bir talep olmadığı için bir sıkıntı olmadı. Görme engelli olan arkadaşlarımızı biz sınav yerlerine getirdik. Talep olsaydı biz Valilik ile bu konuyu çözmek için bir görüşme yapacaktık. Ama böyle bir talep olmadığı için bir sıkıntı yaşanmadı diye konuştu.