Kısa adı ZONSİAD olan Zonguldak Sanayici İş İnsanları Derneği’nin, pandemi dönemi nedeni ile gelir getirici aktiviteler yapamayan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ne yardımda bulunulduğu bildirildi.

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nde gerçekleştirilen törende, ZONSİAD Derneği Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’na ‘teşekkür plaketi’ verildi. Törende konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, derneğe gelir sağlayıcı etkinlikleri, pandemi nedeni ile iki yıla yakın süredir yapamadıklarını söyledi. Bu sürede ise bağışlar ile ayakta durmaya çalıştıklarını anlatan Şentürk, ZONSİAD’ın büyük desteğini gördüklerini de ifade ederek şu sözle konuştu:

“Gelir getirici bir çalışma yapma şansımız olmadı”

“Gönüllüler, STK’lar, iş insanları ve duyarlı vatandaşların sayesinde bu yükün altından kalkabiliyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda en büyük desteğimiz ise etkinlikler, aktiviteler ve bağışlardır. Fakat 1.5 yıldır pandemi süreci yaşadık. Bu süre içinde herhangi bir etkinlik ya da gelir getirici bir çalışma yapma şansımız olmadı. Bu süreçte bize destek olan kuruluşlardan birisi de Zonguldak Sanayici İş İnsanları Derneği başkanı oldu. Bugün, bölgemizde yaşayan tüm engelliler adına Nejdet başkanımıza, bize verdiği desteklerden ötürü duyduğumuz şükranın bir ifadesi olarak plaket takdim ediyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

“Yanınızda olmaya devam edeceğiz”

Zonguldak Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Nejdet Tıskaoğlu ise yardım etmeyi sürdüreceklerini dile getirerek şunları söyledi: "Bir kere, bir insan olarak burada olmaktan çok mutluyum. Çok güzel çalışmalar olmuş. Ben, İsmail başkanım nezdinde tüm emek verenlere çok teşekkür ediyorum. Hepimizin aslında bir insani görevidir. Bir göre ifa etmek için dünyaya geldik. Bunun için faklı farklı meziyetler var. İsmail başkanımız, engelli kardeşlerimiz için çok şey yapıyor. Bu çok önemli bir iştir. Unutmayalım ki hepimiz bir engelli adayıyız. Yarın, bizde engelli olabiliriz. Bunun için; elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince, nefes aldığımızca destek olalım. Biz, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu plaketi derneğim adına alıyorum ve teşekkür ediyorum. Yanınızda olmaya devam edeceğiz.”

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aslan Keleş ve ZONSİAD yöneticilerinin katıldığı törende, hatıra fotoğrafı çektirildi.