Kdz. Ereğli Belediyesi’nin  ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ ve 10-15 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 3.düzenlenecek olan ‘Engelliler Şenliği’ne hazırlandığı şöyle bildirildi.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçedeki Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin temsilcileri Sosyal Hizmetler Merkezi yetkilileri, İş Okulu Müdürü Ziya Babal ile bir toplantı yaptı.

‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nü ilçeye ve belediyeye yakışır bir şekilde kutlamayı planladıklarını vurgulayan Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Aksoy konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’ın engellilere yönelik çalışmalarını ve pozitif ayrımcılığını herkes görüyor, herkes biliyor. Sizlerde farkındasınız. 2 Nisan’da yapmayı düşündüğümüz sevgi zinciri ile Ereğli’de yine bir ilki gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Başkanımız adına tüm otizm engellileri aileleriyle ve ilçe halkıyla oluşturacağımız bu zincire davet ediyoruz.” diye konuştu.

Bu günde mavi renkli şapka, tişört ve balonlar dağıtılacağını ve Anıt Önünden başlayarak sahil boyunca renkli görüntüler oluşacağını belirten Aksoy, ‘O günde tüm Ereğli olarak otizme dikkat çekmek adına hepimiz mavi ışık yakalım. Renkli eller projesi ile ilçemizde yine bir güzelliği başaralım” dedi.

Özel Çocukları ve Velileri Koruma Derneği Başkanı Oya Koç’ta ilçede birçok özel çocuk olduğunu ancak bu çocukların ailelerinin birçok etkinliğe ve faaliyete katılmamasından dolayı üzüntü duyduklarını belirtirken, belediyenin de özel çocuklara yönelik yüzme havuzu, spor parkı, çocuk dünyası, engelsiz kafe gibi yapmadığı planladığı projelerinin de hayata geçmesiyle mutlu olacaklarını ifade etti. 

Öte yandan ilçedeki özel rehabilitasyon merkezlerinin temsilcileri de belediye ile yapılacak olan projelere destek vermeye hazır olduklarını vurguladılar.