Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı şube Başkanı İsmail Korkut, Alaplı Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile lise ve dengi okul mezunu engelliler için ÖMSS hazırlık kursu yapılacağını bildirdi.
Korkut, Gazetecilere yaptığı açıklamada, 29.04.2012 tarihinde yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınav ile ilgi hazırlık kursu düzenlediklerini belirterek, yüzde 40 üzerinde engelli raporu bulunana engelli vatandaşların kurstan faydalanabileceğini söyledi.
Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile kursu düzenleyeceklerini kaydeden Korkut şöyle dedi;
Derneğimiz ve Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile lise ve dengi okul mezunu engelliler için 29.04.2012 tarihinde yapılacak olan ÖMSS hazırlık kursu açılacaktır. Yüzde 40 ve üzeri raporu bulunan engelli vatandaşlarımız 24.02.2012 tarihine kadar rampalı çarşıda bulunan dernek binamıza başvurmaları gerekmektedir. Talep olması halinde önlisans ve lisans mezunu engelliler içinde kurs açmayı planlıyoruz. Yayınlanan yönetmeliğe göre ilköğretim mezunu engellilerimiz kura usulüyle işe yerleştirileceklerdir.
Dernek olarak amacımız Alaplı'dan daha çok engelli arkadaşımızın istihdam edilebilmesine yardımcı olmak ve devletten yardım bekleyen değil kendine ve topluma faydalı ekonomik özgürlüğünü kazanmış insanlar olmasına katkı sağlamaktır. Ailelerimizden, çevrelerinde tanıdıkları engelliler varsa bu engellilerimizin derneğimizle iletişim kurmalarını sağlamalarını istiyoruz dedi.2011 yılı içerisinde 26500 engelli memur alınacağı açıklanmış buna istinaden derneğimiz hem ilköğretim ve lise mezunu engellilerimiz için Alaplı halk eğitim merkezi müdürlüğü ile kurslar açılmış ancak engelli alımı yapılmamıştır. Sınavlarda yapılan bir değişiklikle eskiden olduğu gibi birkaç özür gurubu aynı sorulardan sınava tabi olmayıp her özür gurubu kendi içerisinde aynı sorulardan sınav yapılacaktır. Yani örneğin eskiden olduğu gibi görme, ortopedik ve diğer özür gurupları aynı sorularla sınav yapılmayıp ayrı kategoriler halinde sınav yapılacaklardır.