Anadolu Engeliler Derneği Birliği Alaplı Şubesince Engelliler Haftası dolayısıyla program düzenledi. Alaplı Belediyesi Çay Bahçesinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşını okunmasıyla başladı. Anadolu Engeliler Derneği Alaplı şube Başkanı İsmail Korkut yaptığı konuşmada, Alaplı’da Bin civarında engelli vatandaş bulunduğunu belirterek şöyle dedi;  “50 bin nüfuslu bir İlçenin yüzde 10’ u kadar engelli vardır. Bu kadar engelli bir vatandaşın olduğu İlçemizde böyle bir derneğin olması ihtiyaçtı. Bizler 2008 yılında büyüklerimizin katkısıyla 4 yıldır faaliyet gösteriyoruz.”
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ise konuşmasında, “Engelliler Derneği kuruldu günden buyana çok güzel çalışmalara imza attığını görüyoruz. Ülkemizde devletimizin, mahalli idarelerin, siyasi partilerin, iş adamlarımızın engelliler ile ilgi yaptığı birçok çalışma var. Engelli vatandaşlarımıza sosyal güvenlik kurumu vasıtasıyla devletimizin imkanları sunuluyor. İş kur vasıtasıyla iş imkânları sağlanıyor. Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlara kurslar veriliyor. Tabi bu konuda hedeflerimizi sürekli ileriye getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından engeliler haftası nedeniyle İlköğretim Okulları arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Programın sonunda engelliler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Programa, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Siyasi parti İlçe Başkanları ve yöneticileri engelli vatandaşlar katıldı.