Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Engel Tanımayan Engelliler Derneği tarafından engellillere yönelik tiyatro etkinliği düzenlendi.
Kdz. Ereğli Ardahanlılar Derneğinde düzenlenen tiyaro etkinliğine Kdz. Ereğli Engel Tanımayan Engelliler Derneği Başkanı Şaban Yavuz, yönetim kurulu üyeleri, dernek üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.
Kdz. Ereğli'de faaliyet gösteren Sanat Kurumunca Fikret Terzi'nin yazdığı Akıllı Soytarı adlı tiyatro oyunu engellilere neşeli bir hafta sonu yaşattı.
Tiyatro oyununun başlamasından önce projeleriyle ilgili bilgi veren Sanat Kurumu yöneticisi ve Akıllı Soytarı adlı oyunun yönetmeni Cihangir Amca, Biz bugüne kadar büyük şehirlerde çok oyunlar oynadık. Uluslararası festivallerde sahne aldık. Bir gün arkadaşlarla dedik ki, 'Biz buralarda oynuyoruz. Buradaki çocuklar rahatlıkla oyunlarımızı seyrediyorlar. Ama hiç tiyatroya gidememiş çocuklarımız var köylerde. Tiyatroya gelme şansları olmayan çocuklara gitmeye karar verdik. Böyle bir fikir attık ortaya. Bütün arkadaşlarımız fikri benimsediler. Bugünde Kdz.EreğliEngel Tanımayan Engelliler Derneğinin daveti ile sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Kdz. Kdz. Ereğli Engel Tanımayan Engelliler Derneği Başkanı Şaban Yavuz da Kdz. Ereğli Sanat Kurumu yöneticisi ve Akıllı Soytarı adlı oyunun yönetmeni Cihangir Amca ve ekibine engelliler için sergiledikleri Akıllı Soytarı adlı oyun için teşekkür etti.