Zonguldak'ta engelli vatandaşlara yönelik Temel Sekreterlik Kursu açıldı. 
Merkez Fatih Halk Eğitimi Merkezi, Merkez Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü ve Sakatlar Derneği Zonguldak İşbirliği ile engelli vatandaşlara yönelik temel sekreterlik kursu açıldı. Ticaret Meslek Lisesi'nde başlayan kursun açılışına Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Emine Tepe ve davetliler katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programın açılış konuşmasını yapan Emine Tepe, Sizleri okulumuzda görmekten mutluyuz. Okulumuzda böyle bir kursun açılması sizlere gerekli beceriyi kazandırma, hayatta önünüze çıkacak bir engeli aşmada yardımcı olacak. İş bulmada size kolaylık sağlayacak. Özellikle büro hizmetlerinde size kolaylıklar sağlayacak bir kursun içerisinde bulunmaktan biz mutluluk duyduk.
Sizlerin de mutlaka bu kurstan memnun kalacağınıza da inanıyoruz dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya ise Sözden çok icraat peşindeyiz. Bir defa şunu bilmenizi isteriz. Zonguldak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okullarımız ve özellikle meslek okullarımız, engellilerimize bir meslek kazandırmak için bütün gücüyle çalışıyor.
Burada alacağınız 320 saatlik kursla iş yapacaksınız. Halk Eğitim Merkezi'nin verdiği belgeyle en iyi şekilde işinizi yapacaksınız. Bakanlığımız engellilerle ilgili büyük çalışmalar yapıyor. Hatta yeni bir genelge var. Bu genelgeye göre engellileri mutlaka meslek sahibi yapın diye emir veriliyor. Bu emir doğrultusunda böyle çalışmalar başladık diye konuştu.
Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin ise Düzenli şekilde değişik meslek dallarında kurslar düzenliyoruz.
Bu kursların bir kısmını Türkiye İş Kurumu, diğer kısmını ise Halk Eğitim Merkezi ile düzenliyoruz. Son yapılan ÖMSS sınavındaki yerleştirmede kamu kurumlarının talepleri doğrultusunda sekreterlik dalında ihtiyaç duyan kamu kurumları belge talep etmelerinden dolayı ÖMSS sınavına giren engelli üyelerimiz yerleştirme noktasında bir sıkıntı yaşadıklarını talep ettiler. Bunun doğrultusunda bu kursumuzu açtık dedi.
11 engelli vatandaşa yönelik açılan kurs 25 Şubat 2013 tarihinde sona erecek.