Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, engellilerin artık 155’e, SMS mesajıyla ulaşabileceği belirtildi. 155 SMS Servisi’nin 1 Şubat 2014 tarihinde hayata geçirilmesiyle ilgili en fazla engelli vatandaşlardan talep geldiğini belirten İl Emniyet Müdürlüğü yetkileri, bu hizmeti artık vatandaşların rahatlıkla kullanabileceklerini ifade ettiler.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Emniyet teşkilatının, vatandaşlara yönelik hizmet sunduğu en önemli alanlardan birisi olan 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezleridir. Teşkilatımız, yurt çapında vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlemektedir. Bu yeniliklerden bir tanesi de, vatandaşın acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabilmesidir. 155 SMS Servisi’nin hayata geçirilmesiyle ilgili en fazla talep engelli vatandaşlarımızdan gelmektedir. Türkiye'de kayıtlı 1 milyon 559 bin 222 engelli vatandaşımız bulunmakta olup 155 SMS Servisi’nin faaliyete geçmesiyle bu hizmeti rahatlıkla kullanabileceklerdir. 155 SMS İhbar Servisi’nin kullanımı, engelli ve diğer vatandaşlarımıza sağlayacağı en önemli yararlardan birisi, zor bir durumla karşılaştıkları zaman, telefonundan SMS göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilecek olmalarıdır. SMS hizmeti sayesinde engelli vatandaşlarımız, polisin kendisine bir SMS kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın ve değerli birey olmanın öz güvenini yaşayacaktır. Emniyet teşkilatı kendisine duyulan güven ve saygıyı arttırmanın yanında, vatandaşa verdiği önem ile de ‘Engelsiz Türkiye Projesi’ kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacaktır. Günümüz teknolojilerinin getirdiği yenilikler sayesinde yüz yüze iletişim giderek azalmakta ve her geçen gün bireyler telefon ve internet üzerinden karşılıklı yazışmak suretiyle iletişim kurmaktadırlar. Telefon görüşmesi yapmak istemeyen bir birey SMS Servisi’ni kullanmak suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilecektir. Aynı şekilde yardıma ihtiyacı olan bireyin, bulunduğu ortam itibarıyla sesli konuşmasının can ve mal kaybına neden olacağı durumlarda, ihbar ve şikayetini SMS vasıtasıyla bildirebilecektir. Vatandaşlarımız acil durum, ihbar veya şikayetle ilgili bir durumla karşılaştıklarında, cep telefonlarının SMS kısmına konu ile ilgili gerekli bilgileri yazmak suretiyle ücretsiz olarak 155'e iletebileceklerdir. 
155 SMS ihbarlarına ilk etapta interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından, SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi ve alıcı telefon numarası kısmına ise 155'in yazılması suretiyle gönderilmesi gerekmektedir. SMS’ler hangi konumdan gönderilmiş ise, o coğrafi konumdaki İlin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletileceğinden adres bilgilerinin tam ve eksiksiz bir şekilde yazılması gerekmektedir. 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren 155 SMS Servisi faaliyette olacağından test, deneme, içeriği boş bırakılmış, gereksiz SMS gönderilmesi zaman ve kamu kaynaklarının gereksiz yere tüketilmesine, ayrıca can ve mal kaybına neden olabileceğinden bireylere hukukî yükümlülükler getirmektedir. 155 SMS Servisi’nin, engelli vatandaşlarımızın da kolay bir şekilde kullanabilmeleri için yardımcı olunması gerekmektedir.”