CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Engelliler Haftası nedeniyle, Türk Parlamenterler Birliği ile başkanlığını Aynur Dankaz’ın yaptığı ‘Zihinsel Engelliler Konfederasyonu’nun TBMM Konferans salonunda ortaklaşa düzenledikleri “Engelliler ve Eğitim” konulu sempozyuma katıldı.
Köktürk, sempozyumdan sonra açıklamasıyla, her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Engelliler Haftasını anarak, Zonguldak’taki ve tüm engellilere şu şekilde seslendi:
“Hepimizin bildiği gibi, ülke nüfusumuzun % 13’üne yakın oranı yani 9 milyon yurttaşımız engellidir…  Anayasamızın 42. Maddesinde yer alan “Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz.” Ve yine 61. Maddesinde yer alan “Devlet engellilerin korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır.” Düzenlemelerine rağmen, maalesef engellilerimizin çoğu eğitim imkânlarından yoksundur. Sosyal hayata ve iş hayatına yeterince katılmamaktadır. 
Bu durum toplumun sayıca önemli bir kesimini oluşturan engelli yurttaşlarımızın sahip oldukları “Doğal, yasal ve anayasal haklarını” kullanmalarını engellemektedir. Bu engellerin ortadan kaldırılması devletimizin ve toplumumuzun temel görevidir. 
Engelli yurttaşlarımızın haklarını kullanabilmeleri yönündeki tüm engellerin ortadan kaldırıldığı, gerekli duyarlılığın ve sorumluluğun sağlandığı yeni süreçler dileğiyle tüm engelli yurttaşlarımızın Engelliler Haftasını yürekten kutluyor, kendilerini ve büyük özveri gösteren ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” 
Ayrıca, “Engelliler ve Eğitim” konulu sempozyumun gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Türkiye Zihinsel Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Aynur Dankaz’ı, panelin oturum başkanlığını yapan hemşerimiz Sayın Fikret Gökçe’yi, değerli panelistleri ve bu alanda çaba içerisinde olan tüm kişi ve kurumlarımızı kutluyorum.”