Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında 23 engelli temsili olarak bir günlük askerlik görevini yerine getirdi. Törende konuşan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Enç, Sevgili Mehmetçikler, Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardır köklü gelenekleri disiplinli eğitim seviyesi ile milletin bağrından çıkmış yüce milletine sadakat ile hizmet eden aldığı her görev üstün başarı ile yerine getiren en yüce kurum ve Türk Milletinin geleceğe uzanan kapısıdır' dedi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında 23 engelli için temsilci tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, 1 gün süre ile de olsa asker ortamını yaşama ve bu hazzı tatmalarına imkan sağlamaya çalışılmış aramıza katılan silah arkadaşlarımızdan gönüllerinden geçen duygu ve düşüncelerini paylaşmak bize manevi bir güç vermiştir dedi.

ONUR VE GURUR DUYDUK
Ailelerin çalışma ve gayretleri her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade eden Erç, şöyle konuştu; Ne mutlu size de bu yürekleri vatan sevgisi ile dopdolu bu gençleri yaşlara getirerek Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına katılmasını sağladınız bizler ve sizlerle birlikte arkadaşlarınız ile böyle bir anlamlı gün geçirmenizden onur ve gurur duyduk. Onları bugüne getiren siz anne ve babalarınızı en samimi duygularımla kutluyorum. Sevgili Mehmetçikler, Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardır köklü gelenekleri disiplinli eğitim seviyesi ile milletin bağrından çıkmış yüce milletine sadakat ile hizmet eden aldığı her görev üstün başarı ile yerine getiren en yüce kurum ve Türk Milletinin geleceğe uzanan kapısıdır. Bugün hatırası hayatınız boyunca anılarınızdan ve yüreğinizden çıkmayacak mutlu bir gündür. Mukaddes bayrağımız üzerindeki silahları tutarak omuz omuza vererek yemin edecek ve Türk Silahlı Kuvvetlerin silah arkadaşları saflarına katılacaksınız. Biz bugün bunları gördük yaşadık, sizleri seviyor ve gurur duyuyoruz. Kapılarımız sizler için sonuna kadar açıktır dedi. Konuşmaların ardından 23 asker Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaya ellerini koyarak yemin etti.

AİLELER GURUR DUYDU
2 engelli oğlu asker olan Rabia Keri, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 evladımı 1 günlükte olsa asker olmak bana mutluluk ve gurur verdi. Bir asker annesi olaraktan anneler günün yaklaşması nedeniyle oğullarımın bana bu mutluluğu yaşattıkları için onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bana en büyük hediye oldu dedi.
19 Yaşındaki Cihan Keri ise, 1 günlük asker olduğum için çok mutluyum. Her arkadaşıma böyle bir gurur yaşamasını isterim sözleri ile düşüncelerini açıkladı.
Törene, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Yalçın Enç, ilçe protokolü ve davetliler katıldı. Törenin ardından Garnizon Komutanlığında engellilere ve ailelerine yemek verildi.