Türkiye Sakatlar Konfederasyonu programı dahilinde 6 ay önce başlayan Baston Yapım Kursu sona erdi.
Devrek’te Türkiye Sakatlar Derneği Konfederasyonu dahilinde Devrek Engelliler Derneği ile İşkur’ un katkıları sonucunda düzenlenen ve 6 ay önce başlayan Devrek Engelli Baston Yapım Kursu sona erdi.
Eski Jandarma Karakol binasında faaliyetlerini sürdüren Devrek Kaymakamlığı, Devrek Belediye Başkanlığı ve Devrek Engeliler Derneği nezaretinde başlayan Baston Yapım Kursunda 10 engelli vatandaşın imal ettiği bastonlar yakın zamanda Baston Sarayında görücüye çıkacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Devrek Engelli Dernegi Başkanı Songül Malkoç, ”6 ay evvel usta öğreticilerimiz nezaretinde başlayan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu meslek eğitim programı dahilinde Devrek Engelliler Dernegi ve İşkur ile yaptığımız işbirliği sonucunda düzenlenen Devrek Engelli Baston Yapım Kursu sona ermiştir. Yönetim Kurulu üyelerimiz Murat Odabaş, Sevgi Yıldırım, Fatoş Ofluoğlu ve Meliha Ocakçıoğlu ile birlikte baston yapım kursundan önce olduğu gibi bundan sonra da engellilerimizin sorunları ile yakından ilgilenmeye devam edeceğiz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Hüseyin Öner’e, Belediye Başkanımız Özcan Ulupınar’a, Zonguldak İşkur Müdürlüğüne, Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve bizlere kurs açtığımız yeri tahsis eden İlçe Jandarma Komutanlığına teşekkür ediyorum” dedi. 20 Ocak’ta sertifikalarını alacak olan engellilerin baston yapım kursu için 56.000 Lira bütçe ayrılmıştı.