Kdz. Ereğli İş-Kur İl Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği işbirliği ile Zihinsel Engelli bireylere yönelik Ahşap boyama sergisi açıldı.
Kdz. Ereğli Abdi İpekçi Sergi salonunda düzenlenen sergi açılışına
Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nagihan Müftüoğlu, öğretmenler, zihinsel öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılışta konuşan Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nagihan Müftüoğlu, İş-kur'un meslek edindirme kursları projesi kapsamında yer alan Zihinsel engellilere yönelik ahşap boyama kursu derneğimiz ve İş-Kur'un ortaklaşa yürüttüğü bir projedir. Bu projenin finans desteğini İş-Kur sağlamış, bina elektrik ü, araç gibi destekleri de derneğimiz karşılayarak 12 zihinsel engelli bireye meslek edindirilmiştir. Kurslar 5 ay devam etmiş, her gün için kursiyerlere 20 TL ücret ödenmiş, sigortaları da yine İş-Kur tarafından karşılanmıştır. Kursiyerler adına bankada hesap açılmış, İş-Kur tarafından ücretleri yatırılmıştır. Kursiyerler bankamatiklerden paralarını çekerek ailelerine destek vererek kendi güvenleri artmıştır. 5 ay boyunca da ciddi eserler ortaya konmuştur. Hep birlikte neler yaptıklarını neler yapabileceklerini göreceğiz. İmkanlar verildiğinde başarıları yakalamanın mümkün olduğunu ve bunları bizlere gösterdikleri için görevli öğretmenlere ve kursiyerlere teşekkür ediyoruz dedi.
Konuşmaların ardından ahşap boyama sergisi Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Nagihan Müftüoğlu, öğretmenler, zihinsel öğrenciler tarafından açıldı. Açılışta ayrıca zihinsel engelli öğrencilere belgeleri törenle verildi.