Anadolu Engeliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, otopark alanlarında engellilerin araçlarını bırakacakları alanların tabelalarla belirlenmesini istediklerini bildirdi.
Korkut, yaptığı açıklamada, Otoparklarda engellilerin araçlarını nerelere bırakacaklarını bilmediğini bunu için engeliler için ayrılan yerlerin tabelalarla belirtilmesi gerektiğini söyledi.
Çarşı merkezinde kaldırımların engeliler için uygun olmadığını da dile getiren Korkut, şunları söyledi;
İlçe merkezinde değişik bölgelerde otopark alanları mevcut. Ancak bu otoparklarda engeliler hiç düşünülmemiş. Bir engelli kendi otomobiliyle park alanlarında yer bulmakta zorluk çekiyor. Bu gün hangi İlçeye gitseniz her otopark'ta engeliler için alanlar oluşturulmuş. Ancak maalesef bu bizim ilçemizde yok. Bizim isteğimiz otoparklarda engelliler için alanlar oluşturularak buraların tabelalarla belirtilmesidir. Ayrıca, 2010 yılında Kent Konseyi Engeliler komisyonu olarak Belediye Başkanlığına komisyonda oy birliği ile kabul edilen çarşı merkezindeki kaldırımların engeliler için yeniden düzenlenmesi için bir önerge vermiştik.
Çarşı içindeki kaldırımların esnaflar tarafından işgal edildiğini engellilerin kaldırımları kullanamadığını belirterek kaldırımların yeniden düzenlenmesini istemiştik. Ancak bununla ilgi hiçbir çalışma yapılmadı. Maalesef İlçemizde engelliler için çok az şeyler yapılıyor. Bizlerde özgürce çarşı merkezinde dolaşmak istiyoruz.