Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç ile birlikte Devrek'ten Balıkesir'in Ayvalık ilçesine tatile giden engelliler, tatillerini tamamlayarak yeniden ilçeye döndüler.

İLK DEFA DENİZE GİRDİLER
Birçoğu denizi ilk defa gören, hatta yaşadıkları coğrafyadan ilk defa çıkan engelliler ve aileleri, Dernek Başkanı Songül Malkoç ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ayvalık'ta bir hafta süreyle doyasıya eğlenerek, hayatlarında kolay kolay unutamayacakları bir tatil yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadılar.
Sakatlar Konfederasyonu, Zihinsel Özürlüler Federasyonu, Ankara Valiliği, Balıkesir Valiliği, Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla 20'ncisi düzenlenen Ayvalık Engelliler Şölenine katılan Devrekli engelliler, resimden yüzmeye kadar bir çok aktivitenin belirli rehabilitasyon programına da katıldılar.

ENGELLİLERİN MUTLULUĞUNA
ORTAK OLDULAR
Devrek'ten ikinci defa engellilerle Ayvalık'a tatile gittiklerini belirten ve tatilinde çok verimli geçtiğini ifade eden Dernek Başkanı Songül Malkoç, Her türlü olumsuzluğa rağmen engellilerimiz hayatla mücadele ediyor. Bizler de engelli vatandaşlarımızın kendi kendine yetebilen onurlu ve başı dik vatandaşlar olarak yaşamalarını sağlamak konusunda verilen mücadeleye katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Onlarla ve aileleriyle birlikte yaptığımız bu küçük tatil aktivitesi bile onlara hayat mücadelesi kattı. Engellilerimizin tatilde Türkiye'nin dört bir tarafından gelen kendi gibi engelli olan arkadaşlarıyla doyasıya eğlenirken nasıl mutlu olduklarını onlarla birlikte olan bizler yakinen gördük ve onların bu mutluluğu karşısında ne kadar doğru bir iş yapmış olduğumuzu bir kez daha anladık. Özürlü vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, devletimizin olduğu kadar, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu da hiçbir zaman unutmamalıyız. Yürekteki sevgi her türlü engeli aşıyor, bütün bu engelleri de birlikte aşmamız gerekir dedi.

MALKOÇ, EMEĞİ GEÇENLERE
TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Songül Malkoç, Türkiye'nin dört bir yanından gelen engellilerin ve ailelerinin, birbirleriyle kaynaşarak, birçok etkinliklere katılıp engellilerimizin sorunlarının konuşulduğu bu şölen havasındaki tatil için başta bu organizasyonun gerçekleştirmemizi sağlayan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Zihinsel Engelliler Federasyonu, Balıkesir Valiliği ve Ayvalık Belediyesi olmak üzere, Milletvekilimiz Özcan Ulupınar'a, Belediye Başkanımız Mustafa Semerci'ye, Devrek Kaymakamımız Cem Afşin Akbay'a, ve bizimle çok ilgilenen Federasyon Genel Sekteri hemşehrimiz Aynur Dankaz gönülden teşekkür ederim dedi.

ENGELLİLERİN YAPTIĞI BASTONLARLA
DEVREK TANITILDI
Öte yandan Ayvalık tatilinde Devrekli engellilerin İş-Kur ve Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği işbirliği ile açılan kursta yapmış oldukları dünyaca ünlü Devrek bastonları, Ayvalık'ta bulunan İtalyanlara ve oraya gelen tüm misafirlere de tanıtıldı.