Alaplı’da 3 yıl önce inşattan düşerek tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan Mustafa Özdemir,(55) adlı vatandaş 2 katlı evine girip çıkmak için asansör yaptırdı. Alaplı Çay Köyünde yaşayan Mustafa Özdemir, adlı engelli vatandaş evine girip çıkmak için kendi yaptırdığı asansörü kullanıyor.
3 yıl önce İstanbul’da bir inşaatta çalıştığı sıradan 8 katlı binanın 7 katından düşerek sakat kalan Özdemir, kendi oturduğu 2 katlı evini girmek için evini balkonundan asansör yaptırdı. Asansörü kendisinin tasarladığını belirten Özdemir, şöyle dedi;
“İstanbul’da çalıştığım inşaat firmasının inşaatının son katından bir anlık dalgınlık sonucu yere düştüm. Arkadaşlarım o an beni hastaneye kaldırmışlar. Uzun bir süre yoğun bakımda kaldım. Hastanede gözlerimi açtığımda ayaklarımın tutmadığını fark ettim. Omurilik zedelenmesi sonucu ayaklarım tutmuyordu. Hastaneden taburcu olduktan sonra Alaplı’ya köyüme geldim. Evim 2 katlı olduğu için evime girip çıkarken ailemin yardımları oluyordu. Bu benim için büyük bir sorun oluyordu. Aklıma evimin balkonundan asansör yapmak fikri geldi. Projesini kendim hazırlayarak asansörü yaptırdım. Akülü araba ile inip çıkabileceğim şekilde dizayn ettirerek kimsenin yardımı olmadan evime girip çıkabiliyorum. Alaplı şehir merkezine ve Mollabey’e günü birlik gidip vakit geçiriyorum.”