Engelliler Haftası” nedeniyle bir mesaj yayımlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu; Engelli olmak kişinin tercihi değildir. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunudur. Engelli vatandaşlarımızın kaliteli ve iyi bir yaşam sürdürmeleri ve haklarını güçlendirmeleri için hem toplumsal duyarlılığın oluşturulması, hem de kamu hizmetlerinin geliştirilmesi şarttır.” Dedi.

Çaturoğlu’nun mesajının devamı şöyle:

“Bizim temel hedefimiz; bakıma muhtaç durumda olan engelli bireylerin ve ailelerin yaşam kalitelerinin artırılması, bakım hizmetlerinin herkes için ulaşılabilir, daha kapsamlı, kaliteli bir düzeyde verilmesidir. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak adına reform niteliğinde çalışmalara imza atarak, Türkiye’deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamında ciddi manada çalışmalar yaptık. Bu güne kadar engellilerimizin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak üzere maaş ve sosyal haklarda önemli iyileştirmelere gittik. Sosyal güvencesi olsun ya da olmasın ağır engellilerin bakım ücreti alabilmelerini sağladık. 18 yaşın altındaki engelli çocuklara maaş bağladık. Engelli çalıştırma zorunluluğu getirdik. Engelli vatandaşlarımız için daha yaşanılabilir bir ülke inşa etmeye ve her zaman engelli kardeşlerimizin sorunlarını gündemimizde tutmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bütün engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”