Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Engelli bireylerin sağlık, eğitim gibi temel haklardan eşit biçimde yararlanmaları, meslek sahibi olmaları, iş olanaklarına kavuşmaları sadece toplumsal bir sorumluluk olmanın ötesinde, toplumların eğitim ve sağlık düzeyini yükselmesinde, toplumsal ve sosyal barışın sağlanmasında önemli bir gereklilik olduğunu belirten Rektör Özer mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üniversiteler bu sosyal işlevin yerine getirilebileceği en önemli merkezlerdendir. Buradan hareketle Üniversitemiz engelli öğrencilerimizin eğitim öğretim ile ilgili yaşayabilecekleri engelleri ortadan kaldırarak, onlara engelsiz bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra daha üretken bireyler yetiştirmek adına gerekli zemini oluşturmak adına önemli adımlar atmaktadır. Engelli bireylerin hayata daha fazla katılımını sağlayarak engelsiz bir dünyada toplumsal entegrasyonu artırmak konusundaki gayretlerimiz artarak devam edecektir.

Herhangi bir nedenle engelli bireylerden akademik süreçlere dâhil olamayanların da üniversiteyi tanımaları yaşamaları yönünde gerçekleştirdiğimiz ülkemizdeki ilk ve tek “Temsili Üniversite Eğitimi” projemizin ikincisini bu yıl haziran ayında büyük bir coşkuyla gerçekleştirmek için çalışmalar yürütmekteyiz. Üniversitemiz engelli bireylerin yaşamları boyunca kendilerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla tüm imkânlarını seferber ederek projeler üretmeyi sürecektir. Engelliler Haftası münasebetiyle azimle hayata tutunan yürekleri tebrik ediyor, “engelsiz” bir evren oluşturmak için farkındalıkların öne çıkarıldığı tüm etkinliklerin engelli bireylerin hayatlarına katkılar sağlamasını diliyorum”

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)