Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Uzunmehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okulu tarafından okul bahçesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Satılmış Tunçkaya ve Ali Osman Yılmaz, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Melahat Bulut ve Hülya Çakmakçı, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Uzunmehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okul Müdürü Veysel Küçükmustafa, Biz bu etkinliği engelliler haftası olarak yapıyoruz ama ben bunu engelliler olarak kabul etmiyorum, yetersizlikler olarak kabul ediyorum. Çünkü engel farklı birşey. Her insanın mutlaka kendine has yetersizlikleri vardır. Engel, ne zaman ki aşılamazsa engel olur. Ama biz eğitimle her engelin aşılacağına inanıyoruz. Yeterki onlara her türlü imkanı sunalım. Onlara acıyarak bakmanızı istemiyorum. Biz onlara sadece yardım edeceğiz. Onlara imkanlar sunacağız, onlara hayatlarını edame ettirecek kadar topluma ve millete faydalı olacak eğitimi vermek bizim görevimizdir" dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederek, "Özellikle bilgisini, sevgisini, tecrübesini bu özel çocuklardan esirgemeyen bütün öğretmen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Uzunmehmet İşitme Engelli İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu çeşitli etkinlikler sergilenerek, etkinliğe katılanlar tarafından büyük alkış topladı.
Gösterilerin ardından bu yıl okuldan mezun olan 8 öğrenciye belgeleri verildi.