Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürü(SHÇ) Dr. İsmail Barış, Devrek Huzur Evini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.
Devrek’e gelerek ilçede faaliyette bulunan Devrek Huzur Evi Yaşlı ve Bakım Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden SHÇ Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, ilçeye 60 kişilik “Engelli Çocuklar İçin Engelsiz Yaşam Merkezi” yapılacağı müjdesini verdi. Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar eşliğinde ilçede bulunan Huzur Evini ziyaret eden ve burada kalan vatandaşlarla yakından ilgilenen Genel Müdür Dr. İsmail Barış, ”2011 yatırım yılında Devrek’e 60 kişilik özürlü çocuklar için Engelsiz Yaşam Merkezi yapılacağını söyledi.
Barış, ”Devrek Belediyesi tarafından tahsisi yapılan 10 dönümlük arazide incelemelerde bulunduk. Yapılacak tesis için uygun bir alan. Altı tane 10’ar kişilik tek kat üzerine 60 kişi kalabilecek ve villa tipi olarak inşa edilecek. Bu binaya ek olarak ta hem idari bina hem de çeşitli sosyal faaliyetlerin yapılabileceği bir tesis inşa edeceğiz. İnşallah 2011 yılı içerisinde bu tesisi bitirerek teslim edeceğiz. Bu tesis bittiği zaman burada çalışacak elemanlar alınacaktır. Buda şu demektir; ilçede bir kaç kişi daha iş imkanına kavuşmuş olacaktır” dedi.
Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise, ”Belediye Meclisinden bu yerin tahsisi konusunda karar çıkardık. Bu tesis ilçemize maddi ve manevi anlamda çok şey kazandıracaktır. Sayın Genel Müdürümüze verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner ise konuyla ilgili şunları söyledi, ”İlçemize kazandırılacak olan bu tesis için Sayın Genel Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanımızın da gayretleri sonucu arsa tahsisi gerçekleştirilmiş oldu. İlçede Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün kurulması için bakanlığımıza müracaat ettik ve müracaatımıza olur cevabı geldi. Verilecek hizmetlerin yerinde ve kaliteli hizmetler sunabilmek için ilçe merkezinde bulunan Baston Sarayının üst katını geçici olarak bu birime tahsis ettik. Belediyemizin Eski Terminal Alanındaki inşaatları bittiği zaman belediye tarafından kuruma tahsis edilecek olan binaya taşıyacağız. Bu konularda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Genel Müdür Dr. İsmail Barış’a günün anısına Belediye Başkanı Ulupınar tarafından Devrek Bastonu hediye edildi.