Zonguldak'ta, eniştesinin başına çapa ile vurarak öldüren bir kişi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, 2011 yılının Ekim ayında Çaycuma'nın Güzelyaka köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Asiye Keskin, ölen babasının emekli maaşını alabilmek için eşi İsmail Gençer ile anlaşmalı olarak 2005 yılında boşanarak beraber yaşamaya devam etti.
Abi Kemal Keskin'in eniştesi ve kız kardeşini SGK'ya şikayet etmesi üzerine maaş kesildi.
Şikayet edildiğini öğrenen İsmail Gençer, Kemal Keskin ile evinin önünde tartışmaya başladı. Keskin, tartışma esnasında silah çeken eniştesinin başına çapayla vurdu. İsmail Gençer de yaralanıp yakınları tarafından kaldırıldığı hastanede öldü.
Kemal Keskin, bugün Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Keskin'in akrabaları, ölen İsmail Gençer'in akrabaları ve avukatlar hazır bulundu.
Kemal Keskin, öldürmek gibi bir niyeti olmadığını belirterek "Bana silah çekti, saldırdı. Bende kendimi müdafaa ettim. Zaten öldürmek niyetinde olsaydım hastaneye gitmesine yardımcı olmazdım. Hastaneye götürdüler. Amacım öldürmek değil kendimi korumaktı" dedi.
Mahkeme heyeti, kasten adam öldürmek suçundan Kemal Keskin'i 25 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı. Duruşma olaysız sona erdi.