Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Divan Toplantısı, dün Talip Avcı Toplantı Salonu'nda yapıldı. İl Başkanı Necdet Sarı başkanlığındaki toplantıya, il yöneticileri, ilçe başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.
Toplantının basına açık bölümünde konuşan İl Başkanı Necdet Sarı, 29 Mart seçimlerinde göreve seçilen belediye başkanlarının enkaz edebiyatı yaptıklarını belirterek, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı eleştirdi.
Sarı, konuşmasında şunları söyledi:

"BAŞKANLIK MAKAMI
SIZLANMA YERİ DEĞİLDİR"
"29 Mart 2009 yerel seçimlerinin üzerinden 2 ay gibi bir zaman geçti. Saadet Partisi olarak Zonguldak'ta oyumuzu arttırarak seçimlerden çıktık. Çok zor şartlar altında yaptığımız çalışmalarda teşkilatlarımız büyük özveri gösterdi, tüm baskılara direndi ve inandığı yolda oranını yakaladı. Bütün teşkilatlarımızı bir kez daha canı gönülden kutluyorum. Seçimlerden sonra yaptığımız basın toplantısında yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dilemiş ve altı aylık bir zaman dilimi kendilerine vermiştik. Hiçbir belediye başkanının da enkaz edebiyatı yapmamasını söylemiştik. Çünkü belediyelerin maddi durumu, seçimlerden önce biliniyordu. Her aday mevcut duruma talip olmuştu. Göreve başlayan belediye başkanları, sızlandılar, mevcut durumda bir çalışma yapamayacaklarını ima etmeye çalıştılar. Zonguldak Merkez İlçe Belediye Başkanı Sayın İsmail Eşref, işe zam yaparak başladı. Her ne kadar, 'zam değil' diyorsa da, 'katı atık bedelidir' diyorsa da, yine bu zamana kadar alınmayan bir parayı arttırarak almak yoluna gitti. Belediyeler halkına hizmet için kurulmuşlardır. Her hizmeti para karşılığı yapmaz. Vatandaşını huzurlu yaşatmak en büyük görevleridir. Her hizmetin karşılığını vatandaşa külfet olarak yansıtmak yanlıştır. Ekonomik sıkıntıların boyutlarının halkımızı büyük ızdıraba soktuğu bu günlerde vatandaşın cebine el atmak yanlıştır. Katı atık bedelinin alınmaması veya ekonomisi düzelene kadar ertelenmesini istiyoruz. Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş ise, ömrü boyuna fikriyatından dolayı özelleştirmeye karşı olduğu halde geldiği gibi belediye ulaştırmasını ihale etme aşamasındadır. Belediyenin en karlı hizmetini niçin özelleştirmek istiyor."

"İŞSİZLİK HERGEÇEN GÜN ARTIYOR"
"Şehrimizde en yüksek seviyede bulunan işsizlik her geçen gün artıyor. Köylerimiz tamamen boşaldı, gençlerimiz iş aramak için gurbet ellere göç etti. Şimdi ise oralardan işsiz olarak geri gelmeye başladılar. Kamu kurumları hizmet alımlarını özelleştirdi, ancak buralarda asgari ücretle çalışanların ücretleri zamanında ödenemez hale geldi.
Yıllarca özel sektöre işçi alımları rant kapısı olarak görüldü, kadrolar şişirildi. Şimdi ise ücretler ödenmiyor ve işten çıkarmalar söz konusu oldu. Atatürk Devlet Hastanesi'nde çalışanlar döner sermayeden haklarını alamıyor. Asgari ücretle çalışan işçiler yarı aylık almak zorunda kalıyor. Özel şirketlerde çalışanların iş güvencesinin olmadığı da ayrı bir konudur. Saadet Partisi olarak gezdiğimiz her yerde seçmenimize bunların olacağını, Saadet Partisi'nden başka kim gelirse sıkıntılardan kurtulamayacağımızı anlattık. Şimdi beraberce sıkıntıları yaşıyoruz."

"TÜRKİYE'NİN KURTULUŞ REÇETESİYİZ"
"Milli Görüş belediyeciliğini Zonguldak'ta iktidar yapabilseydi, halkımız teveccüh etseydi bunların hiçbiri yaşanmazdı. Milli Görüş belediyeciliği önce insan anlayışı ile yola çıkar, emaneti ehline verir, insana hizmetin Hakka hizmet olduğuna inanır. Onun için de efsanevi hizmetler sunarak hafızalara yerleşir. Şimdi teşkilatlarımızı yeniden gözden geçirip eksiklerimizi gidererek çalışmalara hız verme zamanıdır. Bugün seçim yapılacakmış gibi teşkilatlarımızı seçmenimizle buluşturacağız. Saadet Partisi gelecek ilk seçimlerde 'Tek Başına İktidar' sloganıyla yola çıkacak ve bunu tüm seçmene kabul ettirecektir. Bu çalışma azmi ve heyecanı hepimizde vardır. Ve biz biliyoruz ki Saadet Partisi Türkiye'nin tek kurtuluş reçetesidir."