Zonguldak'ta, halk pazarında yaşanan çatı faciasında enkaz kaldırma çalışmalarına maden işçileri de destek verdi.
Zonguldak'ta iki kişinin ölümü, 20 kişinin de yaralanmasına neden olan çatı faciasında enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Enkaz kaldırma çalışmalarına Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, Afet Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine maden işçileri de destek oldu.
Yerin metrelerce altında kömür kazan madenciler, iş çıkışında ise geniş bir alana yayılan enkazda çalışmalara katıldı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Demir de bölgede incelemelerde bulundu.
Başkan Salih Demir, özel maden ocaklarından 100 üzerinde maden işçisinin gece geç saatlere kadar enkaz kaldırma çalışmalarına katılacağını belirterek "Öncelikle Zonguldak'ta böyle bir olayın olması bizleri çok üzdü. Zonguldak'ta çatının çökmesi ve iki kişinin ölmesi üzücü bir olay. Ama bundan sonra elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Valimizin ricası ile birlikte özel maden ocaklarında çalışan işçilerin de katılımıyla burayı temizleyeceğiz. Bundan sonra yapılacak olanların için de neler yapabiliriz, buna bakacağız. Valilik, Kızılay, belediye ve TSO olarak herkes görevdedir. Burada enkaz kaldırma çalışmaları için özel madencilik firmalarından 100 üzerinde işçi geldi" dedi.