Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Posbıyık, Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerlerine fakülte kurulması için önemli aşamalar kaydedildiğini, ilçeye yatların gelebilmesi için yeni bir düzenleme içerisine gidileceğini, denizin ortasına cami yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Posbıyık: "Hiç felaket tellallığı yapmak istemiyorum, eskiyi kötülemek gibi bir yapının içerisine girmek istemiyorum ama bazı sıkıntılarımız var. Plajda gofret, çikolata, sade gazoz satıyoruz. İhale yapmışlar, yüzde 80'ini satamazsak ceza yiyeceğiz. Et hala geliyor, Ankara'daki bir firma tarafından. Etler buraya geldiğinde mezbahanede soğutma vardı arıza yaptı, yeni bir yer tespit ettik. Firma terminal alanına bir soğutma yeri yapmış. Enteresan şeyler"

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısının resmi oturumu öncesi konuşan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerlerine fakülteler yapılması için birlik ve beraberliğin yakalandığını ve sürecin oldukça iyi bir şekilde gittiğini söyledi. Sahil güzergahında yeni bir düzenlemeye gidileceğini, denizin ortasına cami yapılacağını, Kdz.Ereğli Belediyesi'ni yeniden kurumsal bir yapıya kavuşturmak için yoğun bir çaba içerisinde olduklarına değinen Posbıyık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"ALLAH NAZARDAN SAKLASIN"

"Ereğli Belediye Meclisi önümüzdeki aylarda önemli olaylara imza atacak. Ayrıntıya girmek istemiyorum ama tüm siyasi partiler, AK Parti, CHP, MHP İlçe Başkanı, Kaymakamımız, Valimiz, Üniversitemiz ile büyük bir anlayış içerisinde bu memlekete üniversite kurulması için büyük bir seferberlik var, Allah nazardan saklasın. Yeri tespit ettik. Bu Ereğli meselesi, siyaset yok burada. Büyük bir aşama kaydettik. Hastane arkasındaki yer 3 katlı izin geldi, inşaat yapabiliriz haldeyiz.

SARIKORKMAZ'DA 400 DÖNÜM ALAN

Sarıkorkmaz'da 400 dönüm araziyi de hemen hemen çizimleri falan hazırlığı yapılıyor. Büyük bir çalışma içerisindeler. Son aşamalara doğru gelindi. Mülki amirlerimizin talimatını bekliyoruz. Belki Ağustos, Eylül ayında Ereğli Belediye Meclisi'ne getirip kararı alacağız. İmardan geçireceğiz demek yüzde 50 işin olması demektir. Bu bize ve size nasip olacak demektir. Allah'a dua ediyorum. Kesin laflar söylemek istemiyorum, en az 2 fakülte yapılacak. Fatih Bey ile falan ilişki içerisindeyiz. Bu çok hayırlı bir haber. Tarihe bir not düşeceğiz.

DENİZİN ORTASINA CAMİ

Sahilde büyük bir çalışmamız var. Siyasi partilerimizin, amirlerimizin desteği ile ortak mücadele ile sahilde büyük bir değişime gidiyoruz. Yatlar geliyor, sığınacak bir yer bulamıyorlar. Kayıkların alabora olmaması için götürü alan projesi hazırlanıyor. Büyük bir ihtimalle denizin ortasına bir cami. Yine kıyıları doldurmak suretiyle sahili değiştireceğiz. İki proje kullanıyoruz, belediye olarak kendi imkanımız ile proje hazırlıyoruz. Yani yürüyüş yolunu deniz yoluna alacağız. Bazı problemlerimiz var maddi konuda.

"ENTERESAN ŞEYLER"

Hiç felaket tellallığı yapmak istemiyorum, eskiyi kötülemek gibi bir yapının içerisine girmek istemiyorum ama bazı sıkıntılarımız var. Plajda gofret, çikolata, sade gazoz satıyoruz. İhale yapmışlar, yüzde 80'ini satamazsak ceza yiyeceğiz. Et hala geliyor, Ankara'daki bir firma tarafından. Etler buraya geldiğinde mezbanede soğutma vardı arıza yaptı, yeni bir yer tespit ettik. Firma terminal alanına bir soğutma yeri yapmış. Enteresan şeyler. Sayım falan yok ambarlarda. Belediye Başkanı belediye başkan yardımcılarına, 'güvenmiyor musunuz?' demiş, sistem tamamen çökmüş. Kafelere giren çıkan malın tespiti yok. Yeniden belediyeyi dizayn ettiremeye çalışıyoruz. Kurumsal bir hale getirmek hedefindeyiz.

BÜYÜK BİR KİTLE GELECEK

Kabotaj'ı 5 yıl sene sonra yaptık. Halkın katılımı büyük oldu. Ereğli'ye bir moral geldiğine inanıyorum. Şimdi de festival için büyük bir hazırlık içerisindeyiz. Meclis üyelerimizin hepsi festivalde görevlidir. Kalabalık olacak. Ereğli'nin adını Türkiye'ye duyurmak için büyük bir çaba içerisindeyiz. Sanatsal faaliyetlerimizle dolu. Festivalde her an bir hareket olacak. Ereğli'ye büyük bir insan kitlesi gelecek ve ekonominin iyi olacağını ümit ediyoruz"

Mecliste gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)