Zonguldak'ta "Erasmus Plus Programı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Vekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, toplantının Zonguldak'ta yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tür toplantıların, sahada yapılmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Karakaya, şunları söyledi:

"Bu toplantıların temel amacı, illerin insan kaynakları alt yapısını güçlendirmek ve Avrupa Birliği hibelerinden yararlanma oranlarını arttırmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkmak için Avrupa Birliği oldukça kuvvetli bir dışsal yönlendirici ve etken. Biz bu dışsal etkeni, kendi öz değerlerimizle harmanlayıp kaynaştırarak umut ediyorum ki çok uzun sürmeyecek bir dönem içerisinde Avrupa Birliği standartlarını yakalayacağız. Böylece insanımıza, o standartlarda bir yaşam kalitesi sunma imkanına sahip olacağız."

Ulusal Ajans İletişim Koordinatörlüğü Uzmanı Recep Mutlu Salman ise ajansın proje kültürünün oluşmasında çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, her yıl yaklaşık 70 bin insanın Avrupa Birliği hibeleriyle yurt dışına gitmesine aracı olduğunu sözlerine ekledi.  (AA)