Erbakan:"54. Hükümette Erbakan hocamızın yaptığı gibi işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin alım gücünü refah seviyesini arttıracak adımları atmak. Bunu kim yapabilir, sadece milli görüşçü yapabilir. 50 senelik geçmişimiz bunun ispatıdır. Ne zaman geldi ise insanımızın yüzünü güldürmüştür."

*

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "54. Hükümette Erbakan hocamızın yaptığı gibi işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin alım gücünü refah seviyesini arttıracak adımları atmak. Bunu kim yapabilir, sadece milli görüşçü yapabilir. 50 senelik geçmişimizin bunun ispatıdır. Ne zaman geldi ise insanımızın yüzünü güldürmüştür." dedi.
Partisinin Ereğli Tatoğlu Kültür Merkezi'nde Ereğli İlçe Kongresine katılan Erbakan, kongre girişinde partililer tarafından karşılandı.
Kongrede partililere hitap eden ve konuşmasında AK Parti iktidarını eleştiren Erbakan, son bir ay içinde Türkiye'de en fazla üye kaydeden siyasi parti olduklarını belirterek, " Bu sonuç cenabı Allah'ın yardımıdır, davamızın geleceğidir. Bu sonuç elde edilirken bizim bazıları gibi televizyon kanallarımız, gazetelerimiz, belediyelerimiz, mecliste grubumuz, milletvekillerimiz yok. Hazine yardımı almıyoruz, dış güçlerin cilalı parlatma operasyonları ile ön plana çıkartılmıyoruz. Tüm bunlara yok sayılmamıza, medya ambargolarına rağmen göstermemeye, duyurmamaya adeta yemin etmiş olmalarına rağmen Erbakan hocamızın dediği gibi iman, iman, iman ile bu sonucu elde ettik." diye konuştu.
İktidara geldiklerinde sorun olarak gördükleri pek çok konuyu çözüme kavuşturacaklarını iddia eden Erbakan, "54. Hükümette Erbakan hocamızın yaptığı gibi işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin alım gücünü refah seviyesini arttıracak adımları atmak. Bunu kim yapabilir, sadece milli görüşçü yapabilir. 50 senelik geçmişimizin bunun ispatıdır. Ne zaman geldi ise insanımızın yüzünü güldürmüştür. Hem yerel yönetimde hem de merkezi iktidarda. Nasıl yapacaksınız? 76-77'nin Türkiye'sinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayileşme ve kalkınma, ağır sanayi hamlesini nasıl yaptıysak yine aynısını yapacağız. 54. hükümette dar gelirli milyonların yüzünü nasıl güldürdü isek yine aynı şekilde güldüreceğiz. Yine geleceğiz yine mazlumların ve ezilenlerin iktidarı olacağız." dedi.
Erbakan'ın konuşmasının ardından Zonguldak Şehit Madenci Aileleri Derneği tarafından maden şehitlerinin isimlerinin yazılı olduğu 67 numaralı formayı hediye etti.
Kongreye Genel Başkan Sanat Danışmanı Davut Güloğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mikdat Erdem, Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Sezer, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Zonguldak Şehit Madenci Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit ile partililer katıldı.