Irak Türkmen Cephesi Erbil Milletvekili İmdat Bilal “Irak’taki Türkmenlerin Son Durumu” Başlıklı söyleşisi ile üniversite öğrencileri ile  bir araya geldi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) etkinlikle ilgili gönderdiği açıklamada şu bilgilendirmede bulundu.

11 Şubat Salı günü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiye, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Seyfullah Kara, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa İnan, Fehmi Gür, akademik-idari personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Konuk Milletvekili İmdat Bilal konuşmasına, Irak Türkmenlerinin selamlarını ileterek başladı. Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesi adına ve oradaki halkın sesini duyurmak amacıyla üniversitemizde olmaktan şeref duyduğunu belirten Bilal, Türkiye’nin her zaman yanlarında olduğunu ve maddi-manevi desteğini hep hissettiklerini söyledi. Türkmenlerin son durumu hakkında bilgiler veren Milletvekili Bilal, “Bizim her zaman duamız Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyetine. Çünkü Türkiye yaşıyorsa Türk ve Müslüman yaşıyor demektir, güçlü demektir” ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile devam edenIrak’taki Türkmenlerin Son Durumu” başlıklı söyleşide, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çuflı adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyfullah Kara tarafından Milletvekili İmdat Bilal’e plaket takdim edildi.