AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Nevruz Bayramı ve Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında açıklamada bulundu.

 

YAŞLILARA SAYGI HAFTASI

Toplumsal yaşamın temel kuralının sevgi ve saygı olduğunu belirten Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü görevi üstlendiğini, kültür ve değerleri yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımız olduğunu açıkladı.

Candan, “Büyüklerimizin varlığı, bağlı olduğu ailenin temel direği, temel dirliğidir. Yaşlılarımız geçmişimizin aynası, başımızın tacıdır. Çocuklarımıza, büyüklerimize sevgiyi ve saygıyı çok iyi anlatmalıyız ki, onlarda gelecek nesillere bunu aktarsınlar. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de elbette bizlere düşüyor” dedi.

 

NEVRUZ

Nevruz’un, ‘Yeni gün’ anlamına geldiğini, Türk dünyası için baharın gelişi ve yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz Bayramı’nın başlangıcının 21 Mart günü olarak belirlendiği ve ve İslamiyet ile birlikte daha büyük değerler kazandığını vurgulayan Milletvekili Candan şu görüşlere yer verdi: Nevruz, hem yeniden doğuşun, tomurcuklanmanın, çiçeklenmenin, baharın, yeşilliğin, bolluğun, bereketin, uyanışın adıdır. Nevruz, kardeşlik ve dostluk için, yeni güzel başlangıçlar için ihtiyacımız olan ateşi temsil eder. Avrasya'nın, Türk Dünyasının ve bütün insanlığın bu güzel bayramı olan Nevruz, kardeşliği ve dostluğu, yardımseverliği güçlendirsin. Nevruz, çatışmanın değil, kardeşliğin adı olarak anılsın. Ortak kültür ocağımızın ateşi hiç sönmesin, coşkumuz hiç eksik olmasın. Bu vesile bölgemizin, ülkemizin, Türk ve İslam dünyasının 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyor, tüm hemşerilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum”

 

(Haber Merkezi)