Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'dan Kdz. Ereğli'ye bir Avrupa Birliği Bürosu açabilmek için Avrupa Birliği'nden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'tan randevu almasını ve birlikte bakana giderek bu konuda yardım ve destek isteme arzusunda olduğunu söyledi.

Milletvekili Ercan Candan'a bu talebini ileten İrfan Erdem şöyle konuştu:

'Avrupa Birliğinin (AB) elinde fonlar var. Ben buraya bir AB Ofisi açmak için uğraş veriyorum. Sizinle birlikte Bakan Egemen Bağış'a gidelim o bize bir yol haritası çizsin. Diyelim ki; bizim sıkıntımız bu. Biz bunun yol haritasını bilmiyoruz. Ereğli'nin sıkıntıları bunlar. Bizim potansiyelimiz bunlar.  Sayın milletvekilimiz bizim önderimiz. Bize bir yol haritası çizin. Deyin ki a firması veya müsteşarlık veya uzmanlar kadrosu gelsin bize konferans versin. Oda olarak da ücretini biz ödeyelim. Buradaki işadamlarımızı toplayalım ve konuyla ilgili bilgi sahibi de olarak AB bürosunu açalım.'

İrfan Erdem'in bu teklifine olumlu yanıt veren Milletvekili Ercan Candan en kısa zamanda bu randevuyu gerçekleştirme sözü verdi.