Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Azim otelde Vali Erol Ayyıldız, Kaymakam İbrahim Çay, tersane işletmecileri, denizcilik sektörünün kurum ve kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen toplantının ardından sorularımızı yanıtladı.

Katılımcılara teşekkür eden İrfan Erdem, çalıştay da Ereğli ve Zonguldak limanlarının sorunlarının ve çözülmesi istenen konularını istişare ettiklerini,  Ereğli ve  Zonguldak limanı ile ilgili sorunların da önemli  bölümlerinin çözüldüğünü belirterek 'İhracat ve ithalatın arttırılması konusunda görüş birliğine vardık. Bu ülkenin bir dolara ihtiyacı olduğunu bütün katılımcılarla hem fikir olduk, Sayın valimde sağ olsun bize hem fikirleriyle, hem devlet olarak yapabileceklerini anlattı. Önümüzdeki ay bu toplantının tekrar yapılması konusunda teyitleştik. Şimdi çözülmeyen sorunları Valimizin başkanlığında Erdemir yönetimi Fatih bey, TTK Genel Müdürü Burhan bey ve benim katılımla önümüzdeki hafta yapacağımız toplantı da çözmeye çalışacağız. Ereğli de ithalat ve ihracatına önemli bir toplantıydı, katılımcılara teşekkür ederim bütün üyelerin sorunlarını anlattılar bu sorunlarında hemen hemen %60 civarında çözümü sağlandı' dedi.

Erdem'e 'Neler çözüldü?' diye sorduğumuzda şu yanıtı aldık:

'Zonguldak limanında  yükleme ve boşaltma 3 vardiyaya çıktı, Pilotaj hizmetleri  3 vardiyaya çıktı Ereğli'deki limanlarda da yükleme ve boşaltma  Gümrük ve Liman Başkanlığında yapılan görüşme neticesinde 3 vardiyaya çıktı, böylece hem gemilerin bekleme süreleri kısaldı, kısalınca da daha süratli hale geldiler Bugün en önemli gündem konusu şuydu; Bizim, gölcük depreminden sonra Deniz Kuvvetlerimize verdiğimiz liman yerinin geri alınması için, Sayın Savunma Bakan yardımcısı benim yakın dostumdur kendisiyle görüştüm kendisi bana müracaat etmemi ve  bu konuda fizibilite hazırlamamı söyledi. Fizibiliteyi hazırlayıp önümüzdeki hafta o limanın Mili Savunma Bakanlığından geri alınması için ilk adımı atmış olacağız.  Sayın Valimde buna sıcak baktı.Ayrıca sayın Valim Üçköy tepesinden Balı köyüne kadar inecek olan yolun aralık ayağına kadar bitirileceğinin sözünü verdi.'