İstanbul, Tuzla Piri Reis Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Oral Erdoğan'ın açılış konuşmasının ardından okulun akademik birimleri tanıtıldı.




Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı müsteşarı, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan'ın konuşmalarının ardından bölümlerine derece ile giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.




Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, öğretim görevlisi eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç, eski Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı İbrahim Akın, Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne seçimle gelen 7 isimden biri olan Deniz Ticaret Odası Bölge Başkanı İrfan Erdem, eşi Emine Erdem ve oğlu Mehmet Erdem, akademik isimler, öğrenciler, davetliler, açılış töreninde yer aldı.




Akademik kıyafetini giyen Erdem, salonda Ereğli Hatice Erdem Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nden mezun olarak Piri Reis Üniversitesi'nde eğitimine devam eden öğrenciler ile de görüştü.


İlçedeki okulun önemine değinen ve mezunlarının Piri Reis Üniversitesi'nde girmesinde yüzde 50 ve 75'e varan burslar verdiklerini ifade eden Erdem, "Yüzlerce evladımızı geleceğe emin adımlarla hazırlamaya devam ediyoruz" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)