Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, kendisini arayan bir gazetecinin kendisi hakkında elinde bir dosya olduğunu söylediğini açıkladı.

Erdem bu konuda önümüzdeki hafta içinde yapılacak yayınlarla ilgili kamuoyunu şimdiden bilgilendirmek istediğini belirterek, konuyla ilgili şöyle konuştu:

‘Bu bilgilerde şunlar var:

Bir; İrfan Erdem’in demirçeliğe borcu var

1992 yılında Erdemir’den gayri menkul ipoteği karşılığında cüruf aldık. Borçlarımızı ödeyemedik. Gayri menkuller satıldı Erdemir parasını aldı, dosya kapandı. Benim Erdemir’e borcum yok.

İki; Deniz Ticaret Odası olarak 2012 yılında 100 bin TL lik masraf yaptığımı, bu masrafların otel  ve yemek  olduğunu, faturalar ve tutanakları  olduğunu söyledi.

Odadan 2012 yılı masraflar listesini çıkarttım. Bütçemizde 18 bin lira var, 16 bin lira harcamışız. Ayda bin 200 liraya geliyor.

Hakkımda tuttukları üçüncü dosya denizcilik okulları için yaptığım bir teknenin stabizesinin bozuk olduğunu, ‘tekne Haziran ayında sefere çıkacak, hazırlığı yapılıyor’ bir tekneyi yapamayan kişinin Deniz Ticaret Odası’na başkanlık yapmasının doğru olmayacağı konusunda.

Ben de bu dosyayı lütfen yayımla dedim.. Bu dosyayı hazırlayan arkadaşın ismini söyleyeceğim. Ama bu dosyanın hazırlanış şekli hem çirkin, hem edep dışı hem de yalan. Zaten bizim bütün bütçemizin tüm toplamı 2 Milyon TL ama; bizim ikram ağırlamada 3 bin TL var ama harcadığımız para 1.438, bizim otel konaklamada 3 bin TL harcamamız var ama harcadığımız para 1.270 TL harcamışız .

Bunu niye açıkladım? Pazartesi Salı günü haber yapıp servis yapacaklar. Orada okumayasınız, okuduğunuzda bilginiz olsun diye açıkladım. Onun için haksızlık yapmaktansa haksızlığa uğramayı tercih ederim. Bunlar güzel Ereğli’mizin çirkin tarafları. Seçime giren herkes için yapılabiliyor, herkes için bir şeyler söyleniyor. Benim annem Karadenizli rahmetli oldu Hacıydı ama belki O’nun için de söyleyebilirler. Ama bunlar etik şeyler değil. Biz herkese beyefendi diyor, saygılı davranıyoruz.

Bu dosyayı hazırlayanı ileride söylerim kim olduğunu,  Ama seçimin içinden biri. Kenarda durursanız, hareket etmezseniz bunlar yazılmıyor. Bunlar insanları kavgadan kaçıracak mı? Yok. Mücadeleye devam, Kazanacağız, kaybedeceğiz. Tekrar kazanıp kaybedeceğiz. Tanrı insanları sağlık verir geri alır, para verir geri alır. İmtihan eder. Hayat her saniye imtihan.'

Erdem ‘Basın camiası suçlandı. O gazeteciyi açıklamalısınız? Basın zan altında sorusuna ‘ şöyle yanıt verdi:

‘Basında çıkacak zaten. Okuyacaksınız, o zaman zaten öğrenirsiniz. Dosyayı hazırlatan önce yayınla demiş 2 saat sonra arayıp gelişmeler iyi yönde yayımlama’ demiş. Bunu önümüzdeki hafta açıklasam olur mu?’