Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren ve 1 Eylül 2016 tarihinden geçerli olacak 26. dönem  toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yine anlaşma çıkmadı.

6 Aralık 2016 Salı günü Ankara'da MESS binasında 26. dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri saat 14.00'de başladı. İşveren  ücret olarak birinci altı ay için 510 lira,  aynı dönem sosyal haklar için yüzde 9 zam önerdi. Sendika bu öneriyi kabul etmedi. Sendika 900 lira zam talebinde ısrarcı olurken, oturum 12 Aralık 2016 pazartesi günü devam etmek üzere sona erdi. 

Bilindiği gibi toplu iş sözleşme görüşmelerinde 5. oturumda uzlaşmazlık zaptı tutulmuş ve arabulucu da sonuç alamayınca, taraflar 6. kez biraraya gelmelerine rağmen anlaşamamışlardı. Bu gelişme üzerine Türk Metal Sendikası "Grev" kararı almıştı. Grev kararını Kdz. Ereğli'le gelerek işçilerle düzenlenen toplantıda Genel Başkan Pevrul Kavlak açıklamıştı. 




GENEL MÜDÜR YİNE YOK

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in danışmanı Oktay Demiray, MESS Genel Sekreteri Hakan Yıldırımoğlu, Erdemir İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Aylin Velioğlu, MESS Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Şıvga, MESS Ankara Avukatı Vahap Ünlü.

Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan yine toplantıya katılmadı. 

SENDİKA TARAFINDAN KATILANLAR

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı  Mesut Gezer, Genel Başkan Yardımcısı  Yusuf Ziya Odabaş, Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Şube Sekreteri Yakup Yılmaz, Şube Mali Sekreteri  Hakan Eskibina, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Soner Uslubaş, Şube Eğitim Sekreteri Mehmet Karakaya