Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları 5 Mayıs Pazar günü yapılacak olan TSO seçimlerinde izleyeceği tavrı  kamuoyu ile paylaştı. Erdemir, seçime katılacak tüm grupların listelerinde Erdemir’in yer almasını istemeleri durumunda, şirketin temsilcisi Necati Altındaş’ı yazabileceklerini bildirdi.

Erdemir’in konuyla ilgili yazılı açıklaması aynen şöyle:

Üyelerinin rekabet gücünü ve sanayimize değer yaratacak çalışmalarını artırmak amacıyla faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları, kurulu oldukları bölgede sanayinin ve ticari yaşamın gelişmesi için ihtiyaç duyulan olanakların tesis edilmesine katkıda bulunmaktadır. Ekonomik alanda işbirliğini artıran önemli bir paylaşım platformu olan odalar, mesleki bilginin oluşmasına hizmet eden, sosyal ve kültürel alanda gelişime destek sağlayan önemli sivil toplum örgütlerindendir. Üyesi bulunduğumuz Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası da bölgemiz ekonomisinin gelişmesi ve Türk ekonomisine sağladığı katkının artarak sürmesi bakımından önemli bir rol üstlenmektedir.

Şirketimiz; Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu’nda ve/veya ilgili organlarında temsil edilmemizin Oda’nın çalışmalarına değer katacağı düşüncesiyle bu önemli sorumluluğu üstlenmek üzere yola çıkan tüm gruplarla birlikte çalışmaya hazırdır. Listelerinde ERDEMİR temsilcisine yer vermeyi arzu edecek bütün gruplara bildirilecek Şirket temsilcimiz Stratejik Planlama Müdürümüz Sn. Necati Altındaş olacaktır.

TSO seçim sürecinin bölgemize güç katacak, şeffaf ve yapıcı bir süreç olarak geride kalacağı inancıyla saygılarımızı sunarız.