Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) meydana gelen iş kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı.


Alınan bilgiye göre Demir Üretim Tali Mahsüller Bölümünde tankın temizlenmesi esnasında açığa çıkan azot gazından 4 işçi zehirlendi.

Erdemir'e ait sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Suat Zafrak, ilçedeki özel bir hastaneye Murat Balık, Erdem Kılıç ve Rıza Torun da işletmeye ait Göztepe Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Durumu ağır olan Zafrak, Gebze John Hopkins Hastanesine sevk edildi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, yaptığı açıklamasında, Demir Üretim Tali Mahsüller Bölümünde tank temizliği sırasında açığa çıkan azot gazından 4 işçinin etkilendiğini belirterek, "Demir üretim biriminde bir arkadaş tankın temizlenmesi esnasında muhtemelen azot zehirlenmesi meydana geldi. 3 İşçimiz Erdemir'e ait Göztepe Hastanesinde durumu ağır olan Suat Zafrak kardeşimiz de ilçedeki özel bir hastanede tedavi altına alındı ardından Gebze'ye sevk edildi. Üzgünüz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Erdemir Yönetimi de yaşanan iş kazasının ardından gelişmeleri yakından takip etti, işçilerin sağlığına yeniden kavuşabilmesi için tüm imkanlarını seferber etti.


3 İŞÇİ TABURCU EDİLDİ

Göztepe'deki Erdemir Hastanesinde gazdan etkilenen 3 işçinin yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.



(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)