Zonguldak Valisi Ali Kaban, Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik terör saldırısında şehit olan istihkam er Kenan Döngel'in ailesini ziyaret etti. Ziyarette acı ve gözyaşı vardı.

 

PROTOKOL TAM KADRO KATILDI

Vali Kaban, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Aykut Manioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Sedat Orhan ile birlikte şehit istihkam er Kenan Döngel'in Ereğli ilçesine bağlı Köseler Mahallesi'nde oturan ailesini ziyaret etti.

 

GENEL MÜDÜR AÇIKLADI

Şehidin ailesine başsağlığı dileyen Vali Kaban, Erdemir'in şehidin ailesine 100 bin lira bağışladığını belirterek, "Elbette bunun bedeli yok ama geride kalanlara birşeyler yapılacak. Çok teşekkür ediyoruz, Erdemir'e de bu yakışır. Geçmişte Eren Enerji kırmadılar şehitlerimiz için çaba sarf ettiler. Biz geride kalanların bağrımıza basacağız. Geride kalan anneler, babalar bizim de anne babamızdır" dedi.

 

"15'NCİ ŞEHİDİMİZ"

Zonguldak'ta görev yaptığı süre içerisinde 15 şehidin geldiğini anlatan Kaban şu ifadelere yer verdi: "Görev yaptığım 3,5 yılda 15'nci şehidim. Gittiğim bütün ailelerde şunu gördüm, bu maya burada kaldığı sürece Allah'ın izni ile kimse birşey yapamaz. Mayamız bozulmamış, şükürler olsun. İnsanımız metanetli. Evladını kaybediyor dile kolay, isyan hali mümkün mü?"

 

"LİVANUR'UN SEVİNCİ"

Şehidin 4 yaşındaki kardeşi Livanur, rüyasında ağabeyinin alacağını söylediği bisiklete hayırseverlerin desteğiyle kavuşmasının ardından cep telefonundan Anadolu Ajansı'nda çıkan haberdeki fotoğraflarına baktı.  Ziyarette, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)