Etkinlikte bir konuşma yapan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte, tüm paydaşları için maksimum seviyede değer üreten, itibar gören, örnek alınan, çalışılmak istenen, üretilmeyeni üreten, yalnız günümüzün değil geleceğin ihtiyaçlarına çözümler geliştiren, dünya klasında bir şirket olmayı hedefliyoruz.  Bu bizim grubumuza,  hissedarlarımıza, müşterilerimize, çalışanlarımıza, topluma, ülkemize olan sorumluluğumuzdur” dedi.

 

Konuya ilişkin Erdemir’den gönderilen açıklama şu şekilde: Türkiye’nin ağır sanayi devi Erdemir Grubu, 50. yılında Batı Ataşehir’deki yeni genel merkez binasında faaliyet göstermeye başladı. Erdemir Grubu’nun yeni genel merkez binasının açılışı için düzenlenen davete, OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanvekili Nihat Karadağ,  OYAK Çimento ve Otomotiv Grubu Başkanı Celal Çağlar ile diğer grup şirketlerinin yöneticilerinin yanı sıra iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

Davetin ev sahipliğini yapan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır yaptığı açılış konuşmasında, “Gelecek için, ülkemiz ve grubumuz için büyük hayallerimiz var. İSO’nun ilk 500 sıralamasında iki grup şirketimiz İsdemir ve Erdemir ile ilk 10 arasında yer alıyoruz. Forbes Global 2000 listesine giren birkaç Türk şirketinden biriyiz. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte, tüm paydaşları için maksimum seviyede değer üreten, itibar gören, örnek alınan, çalışılmak istenen, üretilmeyeni üreten, yalnız günümüzün değil geleceğin ihtiyaçlarına çözümler geliştiren, dünya klasında bir şirket olmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni Binada Y Kuşağının İstekleri ve Çevreci Özellikler Ön Planda

Erdemir Grubu’nun 50. yılında hizmete giren Batı Ataşehir’deki yeni genel merkez binası, şirket içindeki tüm birimlerin ortak karar alma süreçlerine katkısıyla projelendirildi. Başta Erdemir Kurum Kültürü ekibinin geri bildirimleri, çalışanların görüşleri ve mimari anlamda beklentilerin analiziyle birlikte ofis çalışanlarının büyük çoğunluğunu oluşturan Y kuşağından gelen isteklerin de değerlendirildiği süreçlerde şirket geleneğine uygun şekilde tasarımlar gerçekleştirildi.

Tamamen açık ofis planına geçilen Erdemir Grubu yeni genel merkez binasında ortak serbest çalışma alanları, telefon odaları ve kütüphane gibi alanlar her katta yer alıyor. Yazıcı ve benzeri aletlerin sayısının azaltılıp çevresel etkinin en aza indirildiği binada ayrıca tüm çalışanların taşınabilir bilgisayarları ve geniş kablosuz internet erişimi sahibi olmasına dikkat edildi. Artan sosyal alanlarla birlikte masa başında olma zorunluğundan uzak özgür bir ofis yapısı tasarlandı. Ses yalıtımı, anti alerjik halı ve gözleri yormayan özel aydınlatma sistemleri gibi birçok ayrıntıyla çalışma ergonomisi en üst düzeye çekildi.

Sanat ve Spor İçin Özel Alanlar

Erdemir Grubu’nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği Çelik ve Yaşam Heykel yarışmasında dereceye giren eserlerin de sergilendiği özel bir alana sahip olan binada giriş alanlarına konumlandırılan; cafe ve rekreasyon alanlarıyla da bağlantılı toplantı odaları sayesinde kesintisiz iş akışı hedeflendi. Yapılan anketler sonucu belirlenen istekler doğrultusunda; kuaför, kuru temizleme, büyük bir kütüphane alanı ve kurum kültürü için proje çalışma odası ile hobi alanları oluşturuldu. Ayrıca yaklaşık 20 kişinin aynı anda faydalanabileceği bir spor alanı tasarlandı. Yangın ve güvenlik açısından en ileri teknolojilerle donatılan binada A++ enerji verimliliği standartlarında bir iklimlendirme sistemi kullanıldı.

ERDEMİR Grubu Hakkında:

ERDEMİR Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İSDEMİR, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan ERMADEN, Romanya'da silisli çelik üreten ERDEMİR Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren ERENCO ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan ERDEMİR Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan ERDEMİR Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “ERDEMİR Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.

 

(Haber Merkezi)