Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi organizasyonu ile “Çelik ve Yaşam” temalı yarışma düzenlendi.

Erdemir’den yapılan duyuruda, 50’nci yılını kutlayan şirketin 2015’te üniversitelerin heykel bölümlerindeki lisans ve lisans üstü eğitimi gören öğrencilere yönelik düzenlenen yarışmaya eserler en geç 8 Mayıs 2015 olduğu açıklandı.

Duyuru şu şekilde:

“Erdemir Grubu, yarım asırdır hayat verdiği çeliği, sanatla buluştururken, heykel sanatının gelişmesinde rol oynayacak genç yetenekleri desteklemeyi ve ülkemizde sanat eğitimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’na katılacak sanatçılar, ana malzeme olarak çelik ve çelikten yapılmış materyalleri kullanacak. Erdemir talep edilmesi halinde sanatçılara ürün yelpazesinde bulunan malzemelerden temin edebilecek, böylece bizzat Erdemir’in ürettiği çelikler eserlere hayat verecek”

16-17 Mayıs tarihlerinde Ereğli’de gerçekleştirilecek değerlendirmenin ardından serginin 2-5 Haziran tarihlerinde İstanbul’da MSGSÜ Tophane-İ Amire Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirileceği yarışmada birincilik ödülünün beş bin, ikincilik ödülünün dört bin, üçüncülük ödülünün ise üç bin TL olduğu, iki bin TL tutarında 10 adet mansiyon, bin beş yüz TL tutarında 10 adet jüri özel ödülü ve 5 adet Erdemir Özel Ödülü dağıtılacağı belirtildi.