Dünyanın saygın çelik araştırma şirketlerinden biri olan World Steel Dynamics (WSD)’in gerçekleştirdiği “Dünyanın En İyi Çelik Üreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi başaran tek üretici olan Erdemir Grubu, uluslararası nitelikli bir çevre ödülüne daha layık görüldü. Almanya’nın başkenti Berlin’de yaklaşık 50’nin üzerinde ülkeden katılımcıların yer aldığı Yeşil Ekonomi Forumu kapsamında verilen “Green Era” ödülüne layık görülen Erdemir Grubu, böylece çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki ısrarlı çalışmalarını yeni bir ödülle taçlandırmış oldu. Almanya’da düzenlenen ödül töreninde operasyonların etkinliğinin ve verimliliğinin ekolojik dengeyi etkilemeden sürekli iyileştirilmesiyle sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin iş planlarına entegre edilmesinin Erdemir Grubu’na Green Era ödülünü getiren başlıca kriterler olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan Erdemir Grubu, çevre alanındaki başarıların ve önde gelen sürdürülebilir uygulamaların tanınması ve takdir edilmesi amacıyla verilen The Green Era ödülüne layık görüldü. Almanya’nın başkenti Berlin’de yaklaşık 50’nin üzerinde ülkeden katılımcıların yer aldığı 2015 Yeşil Ekonomi Forumu kapsamında operasyonların etkinliğinin ve verimliliğinin ekolojik dengeyi etkilemeden sürekli iyileştirilmesiyle sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin iş planlarına entegre edilmesindeki başarıları Erdemir Grubu’na uluslararası bir ödül daha kazandırmış oldu.

Erdemir Grubu’nun Green Era Ödülü’ne layık görülmesini sağlayan diğer önemli unsurların ise atık yönetimi konusunda kamuoyu farkındalığının artırılması, enerji yönetimi ve verimliliği,  çevreye dost teknolojilerin kullanılmasıyla Türkiye’de çevrenin korunmasına katkı sağlanması olarak ifade edildi. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi sahibi olan ve bugüne kadar başarılı çevre performansıyla pek çok farklı platformda ödüle layık görülen Erdemir Grubu, böylece çevre ve sürdürülebilirlik konularındaki ısrarlı çalışmalarını yeni bir ödülle taçlandırmış oldu.


ERDEMİR Grubu Hakkında:

ERDEMİR Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzun çelik üreten İSDEMİR, Sivas ve Malatya'da maden sahaları bulunan ERMADEN, Romanya'da silisli çelik üreten ERDEMİR Romanya, Grup şirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren ERENCO ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan ERDEMİR Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan ERDEMİR Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “ERDEMİR Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.