Kdz. Ereğli Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Halil Posbıyık,  Erdemir'in uyardı. Erdemir'in sanayici ve tüccarların ardından Ereğli halkını da boğmaya çalıştığını vurgulayan Posbıyık, Erdemir'in festivale de herhangi bir katkı sağlamadığı anlattı.

"Son kez uyarıyorum" diyen Posbıyık, şunları söyledi:

‘İMAMOĞLU, CUMARTESİ GELİYOR’

“Hepinizi Sevgi Barış Dostluk duygularımla selamlıyorum. Değerli arkadaşlar festival hazırlıklarına hep beraber başladık. Son noktaya geldik. Bu akşam koreografi gösterisi yapılacak. Moldovya’dan Rusya’dan gelen folklor grupları ile birlikte büyük bir gösteri yapılacak sahilde. Daha sonra programı hazırlıyorlar sonrasında Kdz. Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı Şampiyon olmuştu onları sahneye çıkaracağız.  Bu arada dün Ekrem Bey aradı Ereğli’ye bir gün evvel gelip halk ile beraber olmak istiyorum dedi. Sadece o gün gelip ödül alıp gitmek istemiyorum dedi. Onun için de Cumartesi günü saat 16:00 sıralarında gelip festival yerlerini bana gezdir halk ile iç içe olayım akşam 21:00’de ödülümü ver 22:00’de yola çıkmam lazım dedi. Geriye dönmem lazım dedi. Onu buradan duyuruyorum sizlere.

‘SONSUZ ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’

Huzurunuzda Ereğli halkına, iş adamlarına, tüzel kişiliği olan firmalara, kurumlara yürekten teşekkür ediyorum. Ereğli’de yaşayan esnafına da iş adamlarına da hepsine de Allah razı olsun diyorum. Herkes ekonomik durumlar çok bozuk olmasına rağmen elinden gelen katkıyı yaptı inanılmaz bir yardımlaşma olayı oldu. Ve İnanamayacağımız kadar destek aldık iş adamlarından. Hatta esnaftan Ayhan Bey soyadını hatırlamıyorum, 200 Lira yatırmış altına da az veren candan demiş. Çok mutlu etti bizi ödüllendireceğiz onu da. Onun gibi verenler de yani zengin değilim ama Ereğli’ye katkım olsun diye bütün Ereğli’deki iş adamlarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Yani festivali sadece bu sene yapmak değil gelecek seneki festivalin de maddi olarak alt yapısı hazır vaziyette diyebilirim. Böylesine yardımlar geliyor.

‘BİZİM ERDEMİR’İN SADAKASINI İHTİYACIMIZ YOK’

Bu arada tabi ki Erdemir’e de yazı yazdık yardım yapın diye herkese yazdığımız rutin yazılardan birini Erdemir’e hamsi festivalinde mangal yapmamız için ebatlarını çizdik saçın. Şu ebatlarda falan diye. Yani 15 bin TL tutar mı tutmaz mı bilmiyorum hesabını yapmadık. Talebinde bulunduk ki saç bize kesilmiş bir vaziyette gelsin biz de onunla atölyemizde mangal yapalım. Bir dahaki hamsi festivaline hazırlık yapalım şeklinde. Çok önemli bir şey oldu. Erdemir’den Pınar Elmas, Erdemir Kurumsal İletişim Yöneticisi bağlı olduğu yer Ayfer Topçu, Erdemir Grubu Kurumsal İletişim Müdürü İstanbul’da bu. Ben tanımıyorum tabi ki kendilerini Belediye Başkan Yardımcısına telefon ediyor Ayhan Menteş’e. Erdemir festivale yardım etmiyor diyor. Aynı zamanda Hamsi Festivali için istedikleriniz saçları da size vermiyor. Olumsuz karar çıktı diyor. Ayhan Müdür de diyor ki bana bunu söylemenize gerek yok iki satır yazı yazarsınız yani kurumsal firma sonuçta. Tabi ki illa yardım edecek diye bir iddiamız yok. Peşinden de garip bir şekilde Erdemir Genel Müdürünün protokolde yer aldı mı diyor Erdemir Genel Müdürü her zaman protokolde yer alan bir arkadaşımız. Böyle bir iletişim oluyor. Bizim Erdemir’in parasına falan ihtiyacımız yok. Sadakasına da ihtiyacımız yok ama bu memleketi hava kirliliği yarattığı için bu memlekette o iş yaparken tozlarını balkonumuzda hissettiğimiz için vermesi gereken parayı vermesi lazım. Sadakasına ihtiyacımız yok. Festivali biz Erdemir sayesinde yapmıyoruz para alarak yapmıyoruz.

‘ŞUAN ÇOK SAKİNİM, SİNİRLENMİYORUM’

Erdemir benden evvelki yönetimde Elektrik Havagazı Tüketim Vergisi için Anayasa Mahkemesine gitmiş haksız yere iptal ettirmiş. Bu milletin 5 Trilyon parasını yok etmiş. Yatırım yapmasın diyor Ereğli Belediyesi. Şimdi de burayı Endüstriyel Bölge yapmaya çalışıyor. Faruk Çaturoğlu zamanında maalesef Endüstriyel Bölge Trabzon’da ilk başlamıştı Ereğli’de bu kapsama alındı sanki Erdemir için yazılmış tasarım oradaki niyet de emlak vergilerini vermemek. Yani belediyeye gelen emlak vergilerini vatandaş ödüyor ama Erdemir ödemesin diye hani bunun öze çektiği şuydu Erdemir, Ereğli’deki sanayiciyi, Ereğli’de yaşayan insanları boğmaya çalışıyor. Ereğli Belediyesini de boğmaya çalışıyor. Biz sessiz sakin olayları izliyoruz. Şuanda da çok sakinim hiç sinirlenmiyorum. Ama yasal konularda gereğini yapacağız.

‘YÖNETİCİLERİNİ TAVSİYEDE BULUNUYORUM’

Erdemir Yöneticilerine tavsiyede bulunuyorum işçi-işveren barışı çok önemlidir. Ama işveren ve halk barışı daha da önemlidir. Lütfen akıllı olun. Ankara’da güçlüyüz, bürokraside güçlüyüz diye tepeden inme kararlarla Ereğli Belediyesini mağdur etmeye kalkmayın. Eğer işveren-halk barışı bozulursa Ereğli halkı ile işçiler arasında barış bozulursa bunun nelere mal olabileceğini düşünmelerini tavsiye ediyorum. Geçmişte bunları yaptık yapmaya da müteessiriz. Ereğli halkı da hazır vaziyette sanayicisi de hazır vaziyette. Lütfen Erdemir yöneticileri, Erdemir’deki işlerini yapsınlar Yüksek Fırın’ı yenilesinler, Kok’u yenilesinler, sık sık orada şehitler veriyoruz insanlarımız ölüyor niye bakımları yapılmadığı için. Daha fazla kâr için, geçen dönemki kârı 6 milyar Türk Lirası daha fazla olsun. Erdemir bizim Ereğli halkının gözünün bebeği, Erdemir’in büyümesi için genişlemesi için daha fazla üretim yapması için Ereğli Belediyesi, Ereğli halkı Erdemir’in arkasında.

Bizim kızdığımız şuandaki yöneticilerin kısır döngü içerisinde dönmeleri. Resmen Ereğli halkını, Ereğli sanayisini boğmaya çalışıyorlar.

‘SON KEZ UYARIYORUM’

Şimdi festivale gidiyoruz, festivale giderken moral falan bozmaya gerek yok. Hiç de sinirli falan da değilim ama bunu gördüm bir kez daha son kez uyarıyorum. İşverenle, halk arasında barış bozulursa bunun neler olabileceğini bu yöneticileri Ereğli’yi yok etmeye çalışan, Ereğli halkını boğmaya çalışan, Ereğli Belediyesini boğmaya çalışan yöneticilere buradan bir kez daha ikazda bulunmuş olayım diyorum.