Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından bazı tesisleri mühürlenen Erdemir, hizmet konusunda yeni kararlar aldı. Bekar Lojmanları’nın mühürlenmesi konusunda yargının durdurma kararı verdiğini çalışanlarına duyuran Erdemir, ruhsat için yapılan başvuruların sonuçlandırılmadığına dikkat çekti.

 

Erdemir tarafından yayımlanan tamimde, 1 Ağustos tarihinden geçerli düzenlemeler sıralanırken, “işletme ruhsatı alınamayan Eski Bağlık Gazinosu ile Göztepe Mevkii’ndeki Stad Kafeterya, Metal-Koop. Çeyiz Mağazası, ERDEMİRSPOR Stadyumu içindeki kapalı futbol sahası ruhsatı olmadığı gerekçesi ile kapatılmış durumdadır” vurgusu yapıldı.

 

 

 

Haber Merkezi: Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir) Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yayımlanan tamimde; Kdz. Ereğli Belediyesi ile bazı hizmet tesislerinin ruhsatlandırılması çalışmalarındaki süreçle ilgili ayrıntılı bilgiler verildi ve alınan önlemler açıklandı.

Erdemir Bekar Lojmanları’nın belediye tarafından mühürlenmesine yargının dur dediğinin, diğer tesislerle ilgili olarak da yargı sürecinin devam ettiğinin belirtildiği tamim aynen şöyle:

 

ZORUNLU DÜZENLEMELER

 

Çalışanlarımıza, ailelerine ve Ereğli Halkına hizmet vermekte olduğumuz sosyal tesislerimize ilişkin güncel bazı gelişmelere ve zorunlu olarak gündeme gelen bazı düzenlemelere yönelik olarak bir bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. 

 

BEKAR LOJMANLARININ MÜHÜRLENMESİNE YARGI DUR DEDİ

 

1979 yılından bu yana bekar personelimize hizmet vermekte olan Bekar Lojmanlarının, “işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadan ticari faaliyet gösterdiği” gerekçesi ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı tarafından 01.08.2011 tarihi itibarıyla hizmete kapatılacağı bildirilmiştir. Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı yetkililerine Bekar Lojmanımızın otel ve benzeri  bir ticari işletme olmadığı, meskenden farksız olduğu izah edildiği ve işletme ruhsatı alınmasına gerek olmamasına rağmen işletme ruhsatı çıkartılmasına yönelik her türlü prosedür tarafımızca titizlikle takip edildiği halde, 30 yılı aşkın süredir herhangi bir ruhsatlandırma sorgulamasıyla karşılaşmayan Bekar Lojmanımızın kapatılacağı kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir. Belediye’nin Bekar Lojmanına yönelik kapatma ile ilgili bu işlemi hakkında Mahkeme tarafından kapatma kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

 

ÖNERİLER KABUL EDİLMEDİ

 

Belediye’nin talebi üzerine yaklaşık bir yıl önce Şirketimizle başlatılan müşterek çalışmalar  doğrultusunda Kdz. Ereğli revizyon imar planı çalışmaları kapsamında hazırlanan ve Belediye’ye sunulan Bağlık Lojman bölgesi ile Göztepe ve fabrika giriş kapıları öneri imar planlarımız Belediye tarafından sonuçlandırılmamıştır.

 

TAŞ BİNA DA KAPATILIYOR

 

Bu nedenden dolayı ruhsatlandırılamadığı için, 2007 yılından bu yana hizmet veren Taş Bina tesisimiz, Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı tarafından 01.08.2011 tarihi itibarıyla kapatılacak olup Taş Bina’da sunulan hizmetlerimiz diğer tesislerimize kaydırılacaktır. 01.08.20011 itibarıyla kahvaltı hizmetimiz Yeni Misafirhane alt salonu ve bahçesinde,  öğle ve akşam yemeği hizmetimiz Bağlık Restoran alt salonunda verilmeye devam edilecektir.

 

Aynı sebebe bağlı olarak işletme ruhsatı alınamayan Eski Bağlık Gazinosu ile Göztepe Mevkii’ndeki Stad Kafeterya, Metal-Koop. Çeyiz Mağazası, ERDEMİRSPOR Stadyumu içindeki kapalı futbol sahası ruhsatı olmadığı gerekçesi ile kapatılmış durumdadır. 

 

HİZMET VEREMEYECEK TESİSLER

 

Metal Koop.’un Market bölümündeki ilave yapı için yapmış olduğumuz ruhsat başvurusu sonuçlandırılmamış, bu yapı için inşaat ruhsatı olmadığı gerekçesi ile Belediye tarafından yıkım kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir. Bu işlemle ilgili olarak da Mahkeme tarafından yıkım kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

 

26.01.2011 tarihinde Bağlık Lojmanlar Bölgesi, 15.06.2011 tarihinde Göztepe Lojmanları  ve Fabrika Giriş Kapıları Bölgeleri için Kdz. Ereğli Belediyesi’ne sunulan öneri imar planları onaylanmadığı sürece buna bağlı olarak yürütülecek diğer işlemlerde bir gelişme kaydedilmesi mümkün olamamaktadır.

 

ESEFLİ KARŞILAMA

 

Kurulduğu günden bu yana bölgemizin gelişmesindeki en önemli itici güç olan, bölgedeki kurum ve kuruluşlarla her zaman iyi ilişkiler içinde bulunan, bu sorunlar gündeme geldiği ilk günden itibaren kurumsal kültürünün gerektirdiği gibi bir duruş sergileyen Şirketimiz tarafından bu gelişmelerin esefle karşılandığını belirtir, sorunların çözümüne yönelik gerekli çalışmaların tarafımızca titizlikle yürütüldüğünü bilgilerinize sunarız.