İTO'nun 2008 yılı ilk 500 firması sıralamasında 135. sırada yeralan Çınar Boru'yu ziyaret eden Ereğli TSO Heyeti, Erdemir'den de randevu talep ettiklerini ancak kendilerine henüz bir yanıt verilmediğini ifade etti.

İşadamı Abdurrahman Çınar, Erdemir'in sayesinde bu noktalara geldiğini son dönemde Erdemir'in Ereğli'yi koruma diye bir hareketin içerisinde olmadığını belirterek, "Erdemir'e kimse diş geçiremiyor. Kimse de bir şey yapamıyor, Ereğli’nin sahibi yok" dedi.

Ekonomik krizin dünyayı kavurduğuna da dikkati çeken işadamı Çınar, "Avrupa'ya mal satamıyoruz, benim iç piyasam daha güzel. Avrupa'da firmalar ihtiyaçlarını kendi iç piyasalarından alıyorlar geçen yıl yetiştiremiyorduk bu yıl ise hareket yok. Bakın Erdemir yüzde 100 kapasite ile çalışıyor"

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı 2008 Yılının ilk 500 firması arasında 2007 yılında 189. sırada yeralan Çınar Boru Profil 371 milyon 139 bin 447 TL'lik net satışla 135. sıraya yükselmişti. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Çınar Boru'yu ziyaret ederek firma sahibi Abdurrahman Çınar'a ilk 500 şirket arasında yeraldığı için plaket verdi. TSO Meclis Başkanı Zeki Us, TSO Başkanı Mehmet Genç ve yöneticiler Çınar Boru'nun başarısını kutlayarak Abdurrahman Çınar'a önümüzdeki yıllar için ilk 100 firma içerisine girme temennisinde bulunurken Çınar'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ziyaret sırasında konuşan TSO Başkanı Mehmet Genç, ilk 500'e giren Ereğli'deki firmalardan Özdemir Boru Profilin ardından Çınar Boru'yu ziyaret ettiklerini Erdemir'den geçtiğimiz hafta randevu talep etmelerine rağmen henüz bir cevap gelmediğini söyledi.

HER TARAF KAVRULUYOR

Çınar'da konuşmasında, "Erdemir vasıtasıyla biz bu noktalara geldik. Yaşanan bir kriz var. Kriz Türkiye'de değil dünya da var. Dünyanın her tarafı kavruluyor. Avrupa'ya mal satamıyoruz, benim iç piyasam daha güzel. Avrupa'da firmalar ihtiyaçlarını kendi iç piyasalarından alıyorlar geçen yıl yetiştiremiyorduk bu yıl ise hareket yok. Bakın Erdemir'de yüzde 100 kapasite ile çalışıyor, dünyada hiçbir fabrika yok Erdemir gibi çalışan. Yüzde 50 kapasite çalışan fabrikalar çok az.

KAYBEDİLEN 5 YIL

Ereğli'nin geniş bir kitlesi metal ile uğraşıyor. Para kazanınca araba alıyor, elbise alıyor, yiyecek alıyor, kazanmayınca kendini kısıyor sıkıntı buradan kaynaklanıyor. 2008 yılındaki krizde kay bedilen ancak 5 senede kendine gelir" sözleri ile değerlendirdi.

RANDEVU KRİZİ
Gazetecinin, "Daha önceki krizlerde Erdemir yönetimi ile koordine sağlanıyordu bu dönemde bu ciddi krizde böyle bir koordine sağlanıyor mu, Erdemir ile görüşebiliyor musunuz?" sorusuna işadamı Çınar, "Ereğli TSO'ya randevu vermediklerine göre bize hiç vermiyorlar. Koskoca Ticaret Odası resmi bir kurum" sözü üzerine müdahale eden TSO Başkanı Mehmet Genç, "İşleri var, meşguliyetleri var. Biliyoruz ki çoğunlukla bürokratlar Ereğli dışındalar. Buna yapabilecek bir şey yok" dedi.

KİMSE DİŞ GEÇİREMİYOR
Çınar'ın, Erdemir ile ilgili sitemli sözleri bant kaydında aynen şu şekilde. "Ereğli'yi koruma diye bir şeyleri yok. Bizim yanımızda, bizim tozumuzu dumanımızı yiyen diye bir şey yok. Orasına kimse diş geçiremiyor. Kimse de bir şey yapamıyor, kabul ediyor etmiyor. Eskiden müdür kabul etmezse talimat verdiriyorduk şimdi de öyle bir şey yok. Buranın sahibi yok. OYAK kimin, askeriyenin. Sahibi olmayan bir müessese. Bilhassa Ereğli'de yaşayanlar ben şahsen kendi müesseselerimden daha fazla Erde-mir'e bakıyorum çünkü ben Erdemir sayesinde bu noktalara geldim"

HURMA VE ZEMZEM SUYU
Ereğli TSO Yöneticilerine ve basın mensuplarına umreden yeni gelen Abdurrahman Çınar, hurma ve zemzem suyu ikram etti.